Rusija „užsienio agentui“ Laisvosios Europos radijui skyrė baudą

  • Teksto dydis:

Maskvos teismas ketvirtadienį skyrė JAV finansuojamam transliuotojui „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) 100 tūkst. rublių (1,36 tūkst. eurų) baudą, nes ši „užsienio agentu“ Rusijoje paskelbta žiniasklaidos priemonė nepateikė tarnyboms informacijos apie savo lėšų šaltinius.

Maskvos Tverės apylinkės teismas paskelbė, kad „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ pripažintas neįvykdžiusiu užsienio agente pripažintoms ne pelno organizacijoms taikomo įpareigojimo suteikti informacijos apie savo finansus.

„Organizacijai skirta bausmė – administracinė 100 tūkst. rublių bauda“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė teismo atstovė spaudai Anastasija Dziurko.

Transliuotojas patvirtino, kad bauda skirta „nepateikus valstybės tarnyboms finansinės informacijos, (privalomos pateikti) vykdant įpareigojimą nevyriausybinei organizacijai, vykdančiai užsienio agentės funkcijas“.

RFE/RL pridūrė „negalėjęs laiku pateikti dokumentų, nes Rusijos teisingumo ministerija, nors ne kartą buvo kreiptasi, tiksliai neišaiškino, kaip jie turi būti pildomi. Be to, pati „užsienio agentėmis“ pripažintų žiniasklaidos priemonių atskaitingumo tvarka įsigaliojo jau sukakus įstatymu numatytam terminui, iki kurio turėjo būti pateikta ataskaita“.

„Žiniasklaidos įmonės vadovybė nagrinėja galimybe teisiškai reaguoti į teismo sprendimą“, – sakoma radijo pranešime.

RFE/RL prezidentas Thomas Kentas (Tomas Kentas) pareiškė, kad taikant Rusijoje veikiantiį prieštaringai vertinamą „užsienio agentų“ įstatymą prieš žiniasklaidos priemones transliuotojo atstovybė Maskvoje ir jos darbuotojai „gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn; tai kelia rimtą pavojų jos veiklai šioje šalyje“.

„Teismo procesas prieš RFE/RL – naujas eskalavimas Rusijai ėmusis virtinės veiksmų, turinčių trikdyti įmonės darbą ir kurstyti visuomenės įtarimą jos darbuotojų Rusijoje atžvilgiu“, – pridūrė Th. Kentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Deda į kelnes Putino mafija. Viešumas pražudė komunistinę Sovietų Sąjungą, viešumas pražudys mafijinę Putino Rusiją. Viešumas mafijai pražūtingas.

juk

juk portretas
protiskai mes nedaaugom nes esam padlaiziu tauta ir megdziojam moraliskai smukusius nes matai jie uztat mus finansuoja o reiskia tik tuos kurie soka pagal briuselio dudele....

Faktas

Faktas portretas
Rusija "Užsienio agentų" įstatymą priėmė, kai JAV toks įstatymas veikė jau seniai. Tiesiog atkartojo, kas yra JAV. Rusų žiniasklaida JAV irgi užregistruota, kaip "užsienio agentai" ir teikia visas finansines ataskaitas. Tik korumpuotos valdžios ir spec. tarnybų kontroliuojama Lietuvos taip vadinama "laisva" spauda tai nutyli, kad skaitytojas susidarytu vaizdą, kad tik Rusijoje yra "užsienio agentų" įstatymas ir kaip jie blogai elgiasi su taip neva vaizduojama "laisva spauda". Tokiuose straipsniuose iš tikro yra užslėptas melas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių