Rusija žada atsaką į naujas JAV ir Kanados sankcijas

  • Teksto dydis:

Maskvoje ketinama parengti atsakomąsias priemones dėl naujų sankcijų, kurias Rusijai paskelbė Jungtinės Valstijos ir Kanada, šeštadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Patariame Vašingtonui ir Otavai vis dėlto susimąstyti apie tokių veiksmų pasekmes. Na, o mes imsimės rengti atsakomąsias priemones“, – sakoma Rusijos URM atstovo Aleksandro Lukaševičiaus pranešime, paskelbtame ministerijos oficialiame tinklalapyje.

Pranešime konstatuojama, kad JAV ir Kanada paskelbė naujas sankcijas įvairaus rango Rusijos pareigūnams, taip pat išplėtė suvaržymus įprastiems ekonominiams santykiams.

„Tokių sprendimų iniciatorių adekvatumas kelia didėjančias abejones. Beje, kartais praregi ir patys įnirtingiausi sankcijų fanatikai – nors tai įvyksta ne iš karto: pavyzdžiui, kad pripažintų sankcijų ir blokados politiką Kubos atžvilgiu neveiksmingumą, Baltiesiems rūmams prireikė pusės šimtmečio. Ką gi, mes irgi palauksime“, – rašo A.Lukaševičius.

Komentuodamas Rusijos poziciją dėl kovą įvykdytos Ukrainai priklausančios Krymo aneksijos, pareigūnas pridūrė: „Krymas – sena ir neatsiejama Rusijos dalis. Krymo gyventojai šiandien yra su visa Rusijos liaudimi, kuri niekada nenusileido ir nenusileis išoriniam spaudimui.“

Kalbėdamas apie naujas sankcijas, įvestas prorusiškų Ukrainos separatistų paskelbtų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ lyderiams, A.Lukaševičius sakė apgailestaujantis, kad „vėl aiškiai pasireiškia Vakarų nesuinteresuotumas sureguliuoti konfliktą Ukrainos pietryčiuose“.

„Tam svarbiausiu pagrindu turi tapti konstruktyvus dialogas tarp Kijevo ir Donecko bei Luhansko. Tuo tarpu sankcijomis siekiama sužlugdyti politinį procesą. Klastingais samprotavimais apie „rūpinimąsi Ukrainos teritoriniu vientisumu“, būtinybe laikytis Minsko susitarimų nepavyks nuslėpti akivaizdaus dalyko: eilinė JAV ir Kanados sankcijų „išmetalų“ porcija yra skirta palaikyti Kijevo „karo partiją“, – pridūrė URM atstovas.


Šiame straipsnyje: RusijaKanadaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

ponai ubagai

ponai ubagai portretas
jus matau ekonomikoj nieko neismanot.Eurokolchozas prisidejo prie rublio nuvertinimo ir dabar eurokolchoze pagamintos visos pramonines prekes rubliu kainom kainuoja du kartus daugiau. Aisku kad artimiausius metus Rusijoi ju neparduoti Reiskia ir gamyba sustojo.Eurokolchozas jau neveza nei masinas nei kitas pramonines prekes i Rusija Patis sau ivede sankcijas.Metaiar du ir Rusija uzmirs rublio nuvertinima o eurokolchozas ilgai neuzmirs savo kvailystes

mIKAS

mIKAS portretas
nUKRIS KELNES ATSAKANT I SANKCIJAS PUTKINUI....

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
ar ne atvirkščiai gavosi? Bet tose tau siunčiamose instrukcijose nurodoma, kaip reaguoti į rusijos ekonomikos žlugimą - viską pasakoti atvirkščiai. Argi nematai, begalvi, kad niekas nei kremliumi, nei tuo labiau tokiais kaip tu, netiki? Prisidirbo sau į kišenes pats caras putinas, sumovė eilinių ruskių gyvenimus, labai norėjo novorusiją sukurti, o kur dabar jo planai? Tokio budelio, kaip putinas, pasaulis seniai nematė, todėl nereikia jokių taikos derybų kol putinas laikys užkariautą Krymą ir jo gaujos tupės Ukrainos žemėse. Ruošk maisto paketus savo giminėms ruskyne, nes ten prasidės badas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių