Rusijoje dvi opozicinės jėgos sudarė aljansą vietos ir Dūmos rinkimams

  • Teksto dydis:

Rusijos dvi opozicijoje esančios politinės jėgos – Rusijos respublikonų liaudies laisvės partija (RPR-PARNAS) ir Pažangos partija – paskelbė susivienijančios, kad galėtų iškelti vieningą kandidatų rinkimams 2015-2016 metais sąrašą.

„Politinės jėgos, kurioms mes atstovaujame – RPR-PARNAS ir Pažangos partija, pasirengusios prisiimti atsakomybę už šalies ateitį“, – sakoma pareiškime, kurį pasirašė RPR-PARNAS vienas pirmininkų Michailas Kasjanovas ir Pažangos partijos lyderis Aleksejus Navalnas.

„Mūsų nuomone, šiuo metu mūsų aljansas yra vienintelė politinė jėga, gebanti mesti iššūkį neteisingumui, melui ir korupcijai, kuo laikosi dabartinė valdžia, – sakoma pareiškime. – Mes konsoliduojame savo pastangas būsimiems rinkimams Rusijoje 2015 ir 2016 metais“.

Sutarta, kad RPR PARNAS partijos pagrindu bus sudarytas vieningas kandidatų sąrašas dalyvavimui Dūmos rinkimuose 2016 metais, taip pat regioniniuose ir municipaliniuose rinkimuose šiemet.

Pranešime dar pabrėžiama, jog tai nebus organizacinis partijų susijungimas, o politinis aljansas.

Pasak BBC, prie šio aljanso norėtų jungtis dar viena opozicinė liberalų partija, „Demokratinis pasirinkimas“, kurios lyderis Vladimiras Milovas dar pridūrė, kad prie jų ketina dėtis ir partija „Pilietinė iniciatyva“, kuriai vadovauja buvęs ekonomikos ministras Andrejus Nečiajevas.

Partijoje „Jabloko“ teigiamai atsiliepta į opozicinio aljanso kūrimą, bet jame dalyvauti neketinama.

„Mano požiūris palankus. Tai jų sprendimas. Linkime jiems sėkmės“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį „Jabloko“ lyderis Sergejus Mitrochinas.

Anot jo, visas demokratines jėgas jungiančios partijos Rusijoje negali būti. „Tai nerealu. Labai jau skirtingi žmonės vadinasi demokratais. Demokratija pernelyg platus terminas ir gana patrauklus, kad juo būtų mėginama prisidengti. Mes esame politinės higienos šalininkai“, – sakė S.Mitrochinas, tikinęs, kad „Jabloko“ prie naujojo aljanso nesidės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
Teisybe pasakius ,Rusijoi opozicija labai silpna,gerai jie moka tik gauti pinigus vakaruose,Ir nemcovas ten buvo tuscia vieta,o dabar tai visai nieko neliko.Pacanai begioja su savo lapeliais.Opozicija turetu buti ir stipresne ir rimtesne.Gaila kad to nera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių