Rusijoje nebeliko beveik 99 proc. cheminio ginklo atsargų

  • Teksto dydis:

Rusija sunaikino 98,9 proc. savo turėtų kovinių nuodingųjų medžiagų atsargų, pirmadienį pranešė už cheminio ginklo saugojimą ir likvidavimą atsakingos institucijos vadovas.

„Rusijoje iš turėtų 40 tūkst. tonų kovinių nuodingųjų medžiagų sunaikintos 39 528 tonos, t. y. 98,9 proc. visų atsargų“, – sakė Federalinės cheminio ginklo saugojimo ir likvidavimo valdybos viršininkas pulkininkas leitenantas Valerijus Kapašinas.

Jis pažymėjo, kad šeši specialiai šiuo tikslu įrengti objektai visiškai susitvarkė su iškeltais uždaviniais ir sunaikino vietinius nuodingųjų medžiagų arsenalus. Pasak pulkininko leitenanto, darbai tebevyksta paskutiniame objekte, esančiame Udmurtijos respublikos Kiznero kaime.

V. Kapašinas taip pat pažymėjo, kad objekte „Kizner“ baigti statyti ir liepos 1 dieną bus pradėti eksploatuoti du paskutiniai korpusai, skirti naikinti šaudmenims, užtaisytiems liuizitu ir VX tipo nuodingosiomis medžiagomis.

„Normaliu režimu, laikantis visų saugumo priemonių, iki 2017 metų pabaigos mes sunaikinsime ir tai. Tokiu būdu bus visiškai sunaikintos visos cheminio ginklo atsargos Rusijos Federacijoje“, – sakė V. Kapašinas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija pirmadienį baigė naikinti savo turėtas zarino atsargas.


Šiame straipsnyje: cheminis ginklasatsargosRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių