Rusijoje netikėtai apsilankė Japonijos princesė

  • Teksto dydis:

Japonijos princesė Takamado antradienį stebėjo savo šalies futbolo rinktinės varžybas su Kolumbijos komanda nedideliame Saransko mieste ir tapo pirmąja japonų karališkosios šeimos nare, apsilankiusia Rusijoje nuo 1916-ųjų, pranešė rusų žiniasklaida.

Rusijos valstybinė televizija parodė Saransko stadione antradienio popietę rungtynes stebinčią Japonijos princesę, aistringą futbolo sirgalę, nuo 1998-ųjų vykstančią į kiekvieną Pasaulio čempionatą palaikyti savo šalies komandos.

Japonijos ambasada Maskvoje naujienų agentūrą AFP informavo, kad princesė Takamado taip pat vyks į Jekaterinburgą, kur japonų futbolininkai sekmadienį susirungs su Senegalo komanda. Tame mieste ji taip pat dalyvaus seminare apie kyudo kovos meną su lankais.

Japonijos ir Rusijos santykiai jau kelis dešimtmečius yra įtempti dėl besibaigiant Antrajam pasauliniam karui Sovietų Sąjungos okupuotų keturių salų, į kurias pretenzijas reiškia ir Tokijas.

Maskva šias salas vadina Pietų Kurilais, o Japonija – Šiaurinėmis teritorijomis.

64 metų princesė Takamado yra Japonijos imperatoriaus Akihito pusbrolio našlė.

2016 metais imperatorius Akihito sukrėtė šalį užsiminęs apie savo norą perleisti sostą vyriausiam sūnui kronprincui Naruhito (Naruhitui) po beveik trijų dešimtmečių Chrizantemų soste. Priežastimi imperatorius nurodė savo amžių ir prastėjančią sveikatą.

Japonijoje imperatoriai sosto nebuvo atsisakę du šimtmečius. 84 metų Akihito turėtų pasitraukti 2019 metų balandžio 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių