Rusijoje paleistas opozicijos lyderis A. Navalnas

  • Teksto dydis:

Rusijoje ketvirtadienį, tą pačią dieną, kai šalyje prasideda pasaulio futbolo čempionatas, buvo paleistas Aleksejus Navalnas, atlikęs 30 parų įkalinimo bausmę už nesankcionuotą protestą Maskvoje, pranešė pats opozicijos lyderis.

„Aš vėl su jumis po 30 parų komandiruotės. Siaubingai džiaugiuosi būdamas laisvėje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

42 metų A. Navalnas prieš mėnesį buvo nuteistas už tai, kad gegužės mėnesį prieš pat prezidento Vladimiro Putino inauguraciją ketvirtai kadencijai sušaukė virtinę mitingų Rusijos sostinėje ir kituose miestuose.

A. Navalno advokatas ir šalininkai teismo procesą vadino politiškai motyvuotu; pats opozicijos aktyvistas teigė, kad buvo pažeistos jo teisės.

Šis kovotojas su korupcija, tapęs pastebimiausiu V. Putino politiniu priešininku, po kelias savaites yra kalėjęs ir už kitų protestų organizavimą. Socialiniame tinkle „Instagram“ jis ironiškai aprašė, kaip prieš pasaulio futbolo čempionatą pagerėjo sąlygos kalėjime.

„Akivaizdu, jog pareigūnai neatmeta galimybės, kad už siautėjimą teks areštuoti girtų Anglijos sirgalių, ir nenori nukristi veidu į purvą“, – rašė jis.

„Visose kamerose atliktas „euroremontas“. Grotos nudažytos. Vietoje skylių grindyse – atleiskite už šias detales – įrengė unitazus. Kieme pastatė (futbolo) vartus ir išdalijo tikrus kamuolius“, – pridūrė jis.

A. Navalnas, kuriam buvo uždrausta varžytis su V. Putinu kovo mėnesį įvykusiuose prezidento rinkimuose, ragino rusus gegužės 5-ąją visoje šalyje rengti demonstracijas su šūkiu „Jis mums ne caras“.

27 Rusijos miestuose buvo sulaikyta beveik 1,6 tūkst. protestuotojų, nurodo informaciją apie areštus renkantis ir skelbiantis nepriklausomas portalas „OVD-Info“.

Patį A. Navalną, vos pasirodžiusį sausakimšoje Maskvos Puškino aikštėje, policininkai sučiupo ir išnešė už rankų bei kojų.

Europos Sąjunga pasmerkė „policijos brutalumą ir masinius areštus“ po šių demonstracijų, per kurias pareigūnai keliuose miestuose mušė protestuotojus lazdomis ir vilko juos žeme.

Per 2011 ir 2012 metų masines demonstracijas prieš V. Putiną vienu pagrindinių opozicijos veikėjų tapęs A. Navalnas vėliau sulaukė virtinės kaltinimų.

Pernai jis tris kartus sėdėjo kalėjime už demonstracijų organizavimo taisyklių pažeidimus ir turėjo vykti į Ispaniją operacijai, nes po vieno iš kelių užpuolimų gatvėje kone apako viena akimi.

Kaltinimų buvo pateikta ir jo komandos nariams, be to, jauni šalininkai pranešė apie mokyklose ir universitetuose patirtą spaudimą dėl dalyvavimo jo kampanijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Tautos išdavikas,jankiu subinlaizos išleistas ,matyt Londonas pareikalavo jam atvykti ,kad paragauti pusryčių

...

... portretas
GRU agentas po papildomų apmokymų vėl į 'darbą' įsijungs.

taip reikia

taip reikia portretas
gales futbola paziuret ne per grotas jei ka padarys vel uz grotu nes eitynes draudziamo bet jam tai vienodai piesia ka sako jankiai ta daro nes kitaip pinigu negaus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių