Rusijoje uždrausta Jehovos liudytojų veikla

  • Teksto dydis:

Rusijos teisingumo ministerija ketvirtadienį pareiškė, kad į savo juodąjį sąrašą įtraukė Jehovos liudytojų religinę organizaciją, oficialiai uždrausdama šio krikščionių judėjimo veiklą dėl įtariamos „ekstremistinės veiklos“.

Ministerijos pareiškime sakome, kad „teisiškai įsigaliojo“ sprendimas uždrausti Jehovos liudytojų Rusijoje administracinio centro ir visų 395 jo vietos religinių organizacijų veiklą.

Šio judėjimo pavadinimas taip pat atsirado ministerijos internetiniame draudžiamų organizacijų sąraše.

Jehovos liudytojai ilgai bandė užginčyti šį draudimą teismuose, tačiau liepos mėnesį Rusijos Aukščiausiasis Teismas nutarė atmesti organizacijos apeliaciją dėl visoje šalyje galiojančio jos veiklos draudimo.

Balandžio mėnesį Aukščiausiasis Teismas pripažino Jehovos liudytojų religinę bendruomenę ekstremistine organizacija, uždrausdamas jos veiklą visoje šalyje, o jos turtą nurodė perduoti valstybės žinion.

„Ekstremistinė veikla“

Šis sprendimas buvo priimtas po to, kai Teisingumo ministerija pranešė radusi šios religinės organizacijos „ekstremistinės veiklos“ požymių ir paprašė ją uždrausti.

Jehovos liudytojai – XIX amžiuje JAV atsiradęs krikščionių evangelikų judėjimas – mano, kad šiuolaikinės bažnyčios yra atitolusios nuo tikrojo Biblijos mokymo. Jie nepripažįsta evoliucijos teorijos ir yra nusistatę prieš kraujo perpylimus.

Praėjusį mėnesį Vašingtonas prieš šią organizaciją nukreiptą teismo sprendimą pavadino „religinių mažumų persekiojimo Rusijoje naujausia nerimą keliančia tendencija“.

Jehovos liudytojų organizacija turi daugiau nei 8 mln. narių visame pasaulyje, o kai kuriose šalyse ši religinė bendruomenė yra laikoma sekta.

Jehovos liudytojai dažnai skelbia savo mokymą vaikščiodami nuo durų prie durų, siūlydami religinę literatūrą ir bandydami atversti žmones į savo tikėjimą.

2004 metais Rusija panaikino Jehovos liudytojų padalinį Maskvoje. 2010 metais Europos Žmogaus Teisių Teismas išaiškino, kad taip buvo pažeistos religijos ir teisės burtis į asociacijas laisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kai įstojau mokytis, pirmus dvejus metus mane gaudydavo jehovos liudytojai, mormonai, čigonai ir kito plauko žmonės. Ir žinau kodėl: atrodžiau labai naivi, labai švelnių bruožų, labai maloni ir miela. Tada, kai pradėjau dirbt, baigiau mokslus ir išmokau ant kupros neužsileist žmonių ir išnaglėjo veidas, nieks nebeklibina. Saugokitės ir vaikščiokit naglais veidais - tada nedrįs kalbint.

Tyrinėtojas

Tyrinėtojas portretas
Ateis diena kai kiekvienas žmogus turės pripažinti Visatos Kūrėją Dievą Jahvę,ir daugeliui teks skaudžiai nusivilti,kad neįsiklausė į liudytojų skelbiamą žinią kai buvo tam laikas..

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Reikia ir Lietuvoje uždrausti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių