Rusijos kalėjime sumuštas J. Makarovas išėjęs į laisvę nerimauja dėl savo saugumo

  • Teksto dydis:

Jevgenijus Makarovas,  atsidūręs anksčiau šiais metais Rusijoje kilusio skandalo dėl pareigūnų smurto kalėjimuose epicentre, antradienį buvo paleistas iš pataisos kolonijos ir prašyti, kad būtų užtikrinta jo tolesnė valstybinė apsauga, nes nerimauja dėl savo saugumo, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė žmogaus teisių įgaliotinis Jaroslavlio srityje Sergejus Baburkinas.

Liepos mėnesį laikraštis „Novaja gazeta“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti J. Makarovas mušamas vienoje Jaroslavlio kolonijoje. Įraše matyti antrankiais surakinto vyro kankinimas. Nufilmuotas incidentas įvyko 2017 metų birželio 29 dieną.

Rugpjūčio mėnesį fondas „Obščestvennyj verdikt“ ir „Novaja gazeta“ išplatino dar vieną įrašą, kuriame matyti Jaroslavlio kolonijoje mušami kaliniai. Šioje filmuotoje medžiagoje matyti ir pareigūnų, dalyvavusių mušant J. Makarovą, ir naujų veidų. Filmukas rodo, kad pareigūnai buvo sustoję palei sieną ir rankomis bei lazdomis mušė pro šalį ėjusius kalinius.

Laikraščio duomenimis, ši medžiaga buvo nufilmuota maždaug 2016 metų gruodį. J. Makarovas tuomet nenukentėjo.

Jaroslavlio 1-ojoje pataisos kolonijoje kankinimų patyręs J. Makarovas antradienį ryte išėjo į laisvę. Jam trejiems metams skirta priežiūra, po 22 val. jis privalo būti namie. Jam taip pat skirta valstybės apsauga dėl kolonijoje patirtų patyčių.

„Vakar bendravau su Makarovu. Jis sakė, kad valstybinė apsauga (skirta) pusmečiui. Jis pats ketina kreiptis į tyrėją paaiškinimo dėl tolesnio jos suteikimo. Kolonijoje valstybinės apsaugos užtikrinimo priemonės buvo pavestos kolonijos viršininkui“, – sakė S. Baburkinas.

J. Makarovas jį prie kolonijos sutikusiems žurnalistams sakė, kad laisvėje nebus visapusiškai apsaugotas.

„Valstybės apsauga pasireiškė tuo, kad aš sėdėjau kameroje vienas. Dabar reikia išspręsti klausimą dėl tolesnio užtikrinimo. Visuomet po 22 val. būti tuo pačiu adresu gali būti nesaugu“, – sakė jis.

Advokatas Eldaras Luzinas pažymėjo, kad jo klientui pavojų gali kelti sumušimo bylos įtariamųjų giminaičiai ir draugai.

„Nežinia, kur yra dar keli žmonės, matomi vaizdo įraše. Areštuotieji laisvėje turi giminaičių, draugų, kolegų, kuriems gali būti žinoma Makarovo buvimo vieta“, – sakė advokatas.

Iškėlus baudžiamąją bylą dėl įgaliojimų viršijimo, Jaroslavlyje buvo areštuota 13 minimos kolonijos darbuotojų, o dar vienas yra laikomas namų arešto sąlygomis. Tyrimas perduotas centriniam Tyrimų komiteto aparatui.

Tyrimo duomenimis, byloje dėl kolonijos darbuotojų įgaliojimų viršijimo figūruoja mažiausiai penki nukentėjusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
skirtumas ar rusai ar zydai ar lietuviai nieksu visir pilna tik ? kaip su jais kovojama ir jei kovotojai patys pavirsta nieksais tai jau mafija valstybiniu lygiu ir pagalbos nelauk.......

Kauniokas

Kauniokas portretas
Liėtuvos bėdas gvildenkit debiloidai! Jums gerai prastitutės moka ,kad šmeižet rusija?

Makas

Makas portretas
Nerupi mums nei makarovas, nei kalasnikovas, nei koks fedotovas... Atsibodot su savo rusija jau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių