Rusijos kariai privalės mokytis saugoti valstybės paslaptis

  • Teksto dydis:

Visi Rusijos kariai ir karininkai nuo ateinančių metų privalės išklausyti valstybės paslapčių apsaugos kursą, net jeigu jų pareigos neapima darbo su įslaptinta informacija, antradienį Gynybos ministerijos informaciją citavo laikraštis „Izvestija“.

„Per užsiėmimus kariškiams bus aiškinama, ko negalima skelbti internetu, apie ką draudžiama kalbėtis su pašaliniais asmenimis, kaip tvarkyti socialinius tinklus ir kodėl kariuomenėje ribojamas mobiliųjų telefonų naudojimas. Kariškių, leidusių nutekėti informacijai, laukia rimtos drausminės nuobaudos, įskaitant atleidimą“, – sakoma pranešime.

Gynybos ministerija patikslino, kad eiliniams kariams šis kursas sudarys šešias valandas paskaitų per mokymosi laikotarpį. Karininkai turės išklausyti dvi valandas paskaitų apie informacinį saugumą, nes jie paprastai gauna žinių apie darbo su įslaptintais duomenimis ypatumus mokydamiesi kitų dalykų, rašo „Izvestija“.

Laikraštis pridūrė, kad šiuo metu teisę dirbti su įslaptinta informacija turi kariškiai, gavę specialius leidimus pagal kurią nors iš keleto kategorijų. Už valstybės paslapčių atskleidimą ginkluotųjų pajėgų nariams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Šiuo metu Rusijos Valstybės Dūma svarsto įstatymo projektą, kuriuo siekiama uždrausti kariams ir karininkams viešinti bet kokius su jų tarnyba susijusius duomenis, rašo „Izvestija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Mūsų kariai turi taupyti pampėrius.

ane?

ane? portretas
O mūsų karių to nemoko? Imkit pavyzdį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių