Rusijos opozicijos lyderiui A. Navalnui skirta 20 parų arešto

  • Teksto dydis:

Maskvos teismas Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui pirmadienį skyrė 20 parų arešto už nesankcionuoto protesto organizavimą.

Policija A.Navalną sulaikė penktadienį ir neleido jam išvykti į planuotą mitingą centriniame Žemutinio Naugardo mieste. Pranešama, kad vietos valdžia buvo davusi leidimą rengti tą demonstraciją.

Minėta kardomoji priemonė politikui skirta dėl nesankcionuoto mitingo, kuris planuojamas antrame didžiausiame Rusijos Sankt Peterburgo mieste.

Tuo tarpu A.Navalno advokatas Vadimas Kobzevas pareiškė kad skųs pastarąjį teismo sprendimą.

Po teismo A.Navalnas sakė manantis, jog teismo sprendimas jo atžvilgiu buvo neteisėtas, tačiau areštas esą nesutrukdys jo politinei kampanijai.

Opozicijos lyderis buvo sulaikytas ir anksčiau šiemet: dėl kovo 26-ąją ir birželio 12-ąją organizuotų nesankcionuotų protestų Maskvoje jam teko praleisti areštinėje atitinkamai 15 ir 25 dienas.

A.Navalnas pareiškė dalyvausiantis prezidento rinkimuose 2018 metų kovą, bet Rusijos rinkimų komisijos pareigūnai pareiškė, kad jis yra teistas, jam skirta lygtinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė už lėšų grobstymą, todėl jis esą negali kandidatuoti į šalies prezidentus.

Kremliaus kritikas tvirtina, kad pastaroji byla buvo politiškai motyvuota.

Manoma, kad prezidento rinkimuose kandidatuos ir juos laimės dabartinis šalies vadovas Vladimiras Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Koks meslas... Opozicijos lyderis! Garsiai pasakyta. Lietuvoje toks lyderis, vadovaujantis tokiai opozicijai, ilgam laikui butu patalpintas i durnyna. Cia jam dar neblogai sekasi. Paru pasedi, iseina ir pradeda didiji kankini vaidinti.

Balys 19,5 cm

Balys 19,5 cm  portretas
zulikas!

dede

dede portretas
nepades reikia nors penkiu meteliu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių