Rusijos pareigūnė: sankcijos Vakarams bus tikslios ir skaudžios

  • Teksto dydis:

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko trečiadienį pareiškė, kad Maskvos planuojamos atsakomosios priemonės dėl Vakarų šalių paskelbtų sankcijų bus „tikslios ir skaudžios“.

„Noriu, kad niekam nesusidarytų iliuzijų: Rusijos atsakymas į sankcijas, vadinamosios kontrsankcijos, bus tikslios, skaudžios ir opios – būtinai toms šalis, kurios paskelbė (sankcijas) Rusijos atžvilgiu“, – žurnalistams sakė Federacijos Tarybos vadovė V. Matvijenko.

„Sankcijos – lazda dviem galais. Ir jas skelbiantieji privalo suprasti, kad sankcijos prieš valstybes, ypač tokias kaip Rusija, sukels rimtų pasekmių paskelbusiesiems“, – pridūrė ji.

Rusijos parlamento žemųjų rūmų (Valstybės Dūmos) pirmininkas ir keturių frakcijų lyderiai praeitą penktadienį pateikė federalinio įstatymo projektą dėl atsakomųjų priemonių į JAV sankcijas Rusijai.

Projektas skelbia, jog šalies vyriausybei suteikiama teisė į draudžiamų importuoti prekių sąrašą įtraukti bet kokią JAV ir jos sąjungininkų produkciją.

Projekte numatyta, jog atsakomosios priemonės gali būti įvedamos reaguojant į JAV ir (arba) kitų valstybių veiksmus, kuriais kėsinamasi į Rusijos Federacijos teritorinį vientisumą, saugumą, ekonominį stabilumą.

Atsakomąsias priemones Rusijos prezidento sprendimu skelbia ir jas atšaukia vyriausybė.


Šiame straipsnyje: RusijaVakaraisankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

KEISTI

KEISTI portretas
ruskiai, urano neparduotų jankiams, neprileistų prie privatizuojamų objektų ar prie savo gamtinių išteklių, kuriuos tvarko "draugai" iš JAV
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių