Rusijos reitingas krito iki spekuliacinio

  • Teksto dydis:

„Standard & Poor's“, pirmoji iš trijų pagrindinių tarptautinių reitingų agentūrų, sumažino Rusijos kredito reitingą iki spekuliacinio lygio, reitingo perspektyvą toliau vertindama neigiamai, kas reiškią tikėtiną tolesnį reitingo kritimą.

Ilgalaikio skolinimosi užsienio valiutą reitingas sumažintas nuo BBB- iki BB+, trumpalaikio – nuo A-3 iki B, nacionaline valiuta – atitinkamai nuo BBB iki BB+ ir nuo A-3 iki B.

Dabartinis Rusijos kredito reitingas – žemiausias per pastarąjį dešimtmetį.

„Rusijos pinigų politikos lankstumas tapo labiau ribotas, ekonomikos augimo perspektyvos nusilpo. Įžvelgiamas pavojus, kad tarptautinės ir biudžeto atsargos mažės dėl išorinės konjunktūros blogėjimo ir didėjančių valstybės išlaidų ekonomikai remti“, – teigiama „Standard & Poor's“ pranešime.

„Manoma, kad Rusijos finansų sistema silpsta, o tai riboja centrinio banko galimybes vykdyti efektyvią pinigų ir kreditavimo politiką. Centrinis bankas priverstas imtis vis sudėtingesnių sprendimų, kad užtikrintų ekonomikos subalansavimą. Problemų kyla dėl infliacijos, nacionalinės valiutos nuvertėjimo, Vakarų sankcijų bei atsakomųjų Rusijos sankcijų“, – pažymi agentūros ekspertai.

„Standard & Poor's“ dabartiniais vertinimais, šiemet Rusijos ekonomika šiemet susitrauks 2,6 proc., o 2016, 2017 ir 2018 metais augs atitinkamai 1,9 proc., 2,0 proc. ir 1,2 procento. Infliacija sieks atitinkamai 13,5 proc., 6,5 proc., 6,0 proc. ir 6,0 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Reitingas krito o eurokolchozas kaip laize taip ir laizo subine Rusijai kad Rusija produktus pirktu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių