Rusijos stačiatikių vyskupas ragina nebalsuoti už V. Putiną

  • Teksto dydis:

Vienas Rusijos stačiatikių vyskupas pirmadienį pareiškė, kad per kovą vyksiančius šalies prezidento rinkimus jis nebalsuos už dabartinį valstybės vadovą Vladimirą Putiną, ir paragino rusus sekti jo pavyzdžiu.

Toks aukšto rango dvasininko nepasitenkinimas šalies vadovu yra gana neįprastas, nes stačiatikių bažnyčios hierarchai su Kremliumi palaiko itin šiltus ryšius.

Pietinio Išimo miesto vyskupas Jevtichijus socialiniame tinkle „VKontakte“ parašė, kad „nebalsuotų už tamsą“ pats ir nerekomenduotų to daryti kitiems.

Dvasininkas pasipiktino V. Putino pareiškimu, kad komunistai esą imitavo krikščionišką tradiciją išsaugoti šventųjų reliktus, kai nusprendė paguldyti balzamuotus Sovietų Sąjungos įkūrėjo Vladimiro Lenino palaikus mauzoliejuje Raudonojoje aikštėje. Tokius prezidento žodžius Jevtichijus pavadino šventvagiškais.

Nepriklausomas laikraštis „Novaja gazeta“ pirmadienį parašė, kad to vyskupo komentaras yra pirmas atvejis, kai aukšto rango stačiatikių dvasininkas pasisakė prieš V. Putiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Manau,tik Putino deka Rusija neisardyta,neparduotair kitaip sunaikinta. Patektu i kokiu vertelgu rankas, tai ta Rusija isirtu taip ,kaip dabar irsta Ukraina.Tokia didziule valstybe , o jau jos zmones su didziuliais lagaminais po Lietuva traukia ieskodami darbo ,pragyvenimo saltinio.Stop visam blogiui kuris vyksta siuo metu pasaulyje.Zmonijai reikalinga taika, darbas, ramybe, laisve gyvent niekieno nepriklausomiems.

išvada

išvada portretas
Rusijoje demokratija, priimtinos įvairios nuomonės ir pažiūros.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių