Rusijos veiksmai Ukrainoje yra kliūtis Vašingtono ir Maskvos santykių pagerėjimui

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) sekmadienį per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka pareiškė, kad Maskvos veiksmai Rytų Ukrainoje tebėra kliūtis pagerinti JAV ir Rusijos santykius.

„Sekretorius R.Tillersonas šiandien paskambino Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai aptarti savo neseniai įvykusios kelionės į Maskvą ir Rusijos vadovybei perduotos žinios, kad nors Jungtinės Valstijos yra suinteresuotos pagerinti santykius su Rusija, Maskvos veiksmai Rytų Ukrainoje tebėra kliūtis“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Mark Toneris.

Lyderiai aptarė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos stebėtojo amerikiečio žūtį Rytų Ukrainoje. Amerikietis žuvo sekmadienį stebėjimo misijos patrulių automobiliui užvažiavus ant minos.

Valstybės departamento išplatintame pranešime rašoma, kad R.Tillersonas priėmė P.Porošenkos užuojautą dėl stebėtojo žūties.

Tai buvo pirmoji Specialiosios stebėjimo misijos (SMM) nario žūtis nuo 2014 metų, kai Ukrainoje įsiplieskė vienintelis šiuo metu Europoje vykstantis karinis konfliktas.

Maskva teikia paramą prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, kur nuo konflikto pradžios jau žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

M.Toneris sakė, kad R.Tillersonas pakartojo „tvirtą Vašingtono įsipareigojimą remti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

Valstybės sekretorius taip pat dar kartą patvirtino, jog Maskvai taikomos sankcijos nebus atšauktos, kol Rusija negrąžins Krymo pusiasalio kontrolės Ukrainai ir iki galo neįvykdys savo įsipareigojimų pagal Minsko susitarimus.

Be to, pasak M.Tonerio, R.Tillersonas taip pat pabrėžė būtinybę Ukrainai tęsti reformas ir kovą su korupcija.


Šiame straipsnyje: UkrainaPetro Porošenkakaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
rusų išvis nėra ukrainoje ir nereikia niekam varyt amerikoniško mėšlo,nes amerikos pindosams ukraina reikalinga,kaip nestabilus regionas ir karinis platsdarmas

Gintarinis

Gintarinis portretas
Nu bet ne Kanadoi Rusijos veiksmai)))) dundukai vaikam pasakas rašykit)))

Nu

Nu portretas
Vaiku lygio propoganda
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių