„Ryanair“ dėl streikų Europoje atšaukia 600 skrydžių

  • Teksto dydis:

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ dėl Ispanijoje, Portugalijoje ir Belgijoje rengiamų įgulų narių streikų atšaukė šešis šimtus liepos 25–26 dienomis Europoje planuotų skrydžių.

Pasak bendrovės, dėl to nukentės apie 100 tūkst. keleivių, kuriems „buvo pasiūlyta pasirinkti kitą skrydį“ arba atgauti už bilietus sumokėtus pinigus.

Streikuos ir įgulų nariai Italijoje, tačiau oro bendrovės atstovas spaudai pareiškė, jog ši protesto akcija neturėtų padaryti poveikio „Italijoje planuotiems skrydžiams“.

Visų keturių šalių profsąjungos reikalauja, kad „Ryanair“ darbuotojai būtų įdarbinami pagal šalies, kurioje dirba, nacionalinės teisės aktus, o ne pagal Airijos įstatymus, kaip yra šiuo metu.

Profsąjungos taip pat nori, kad bendrovė sutartininkams užtikrintų tokias pat darbo sąlygas, kaip savo nuolatiniams darbuotojams.

„Šie streikai yra visiškai nepagrįsti ir vienintelis jų rezultatas bus sugadintos šeimų atostogos bei nauda konkuruojančioms oro bendrovėms Belgijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje“, – pareiškė „Ryanair“ rinkodaros direktorius Kenny‘s Jacobsas (Kenis Džeikobsas).

„Ryanair“ įgulų nariai gauna puikų atlyginimą – iki 40 tūkst. eurų per metus (šalyse, kuriose yra aukštas jaunimo nedarbo lygis), jie dirba pagal vienus geriausių sektoriuje darbo grafikų (14 laisvų dienų kiekvieną mėnesį), gauna puikius komisinius už pardavimus, išmokas uniformai ir ligos išmokas“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu „Ryanair“ darbuotojai taip pat reikalauja, kad oro bendrovė pripažintų pilotų ir įgulų narių profsąjungas ir kad ji derėtųsi su šių profsąjungų, o ne su bendrovės pasirinktu darbuotojų atstovu.

Iki šiol oro vežėja pripažino tik įgulų narių ir pilotų profsąjungas Didžiojoje Britanijoje ir Italijoje.

Streikas įvyks praėjus dviem savaitėms po to, kai darbą buvo nutraukę „Ryanair“ pilotai Airijoje. Tąkart įmonei teko atšaukti apie 30 skrydžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių