Sakartvelo prezidentė paragino piliečius rinktis tarp Europos ir Rusijos

Komentuodama įstatymą dėl „užsienio agentų“, Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili paragino šalies piliečius padaryti „egzistencinį“ pasirinkimą tarp Rusijos ir Europos.

Tai pranešė portalas „ekhokavkaza“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Komentuodama valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ sprendimą prastumti prieštaringai vertinamą įstatymą dėl „užsienio agentų“, taip pat susidorojimą su akcijų prieš šią iniciatyvą dalyviais, Sakartvelo lyderė pareiškė, kad „problema yra daug rimtesnė nei įstatymo projektas „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“, svarbiausia – kas vyks per rinkimus“.

„Dar kartą, problema yra kur kas rimtesnė nei šis įstatymo projektas, kuris bus priimtas maždaug po pusantro mėnesio. Aš jį vetuosiu ir jis bus atidėtas. Svarbiausias klausimas - kas vyks per rinkimus, kurie bus surengti ateinančių metų spalį. Buvo priimta daug įstatymų, rodančių, kad valdančioji partija stengiasi priartinti Sakartvelą prie Rusijos, nors didžioji šalies gyventojų dauguma – apie 80 proc. – jau 30 metų sako, kad to nenori“, – pabrėžė S. Zurabišvili.

Šis įstatymas – simbolis, bet iš tikrųjų iškyla egzistencinis pasirinkimas, kurį Sakartvelas turi padaryti per rinkimus: Europa arba Rusija.

Komentuodama „Sakartvelo svajonės“ įkūrėjo Bidzinos Ivanišvilio žodžius, jog valdantieji ir toliau dės pastangas priimti įstatymą, nepaisydami kritikos šalyje ir už jos ribų, prezidentė teigė, kad jis tokiu būdu „paskelbė Sakartvelo partnerius – Vakarus ir Europos Sąjungą – priešais ir agentais, bandančiais surengti revoliuciją Gruzijoje“. Todėl piliečiai per būsimus rinkimuose turės balsuoti arba už Europą, arba už Rusiją.

„Šis įstatymas – simbolis, bet iš tikrųjų iškyla egzistencinis pasirinkimas, kurį Sakartvelas turi padaryti per rinkimus: Europa arba Rusija“, – sakė S. Zurabišvili.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, trečiadienį, gegužės 1-ąją, Sakartvelo parlamentas antruoju svarstymu pritarė įstatymui „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“. 83 deputatai balsavo už, 23 – prieš. Šalies prezidentė S. Zurabišvili anksčiau pažadėjo vetuoti dokumentą, jei jis bus priimtas trečiuoju svarstymu. Bet valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ turi pakankamai balsų, kad įveiktų prezidentės veto.

JAV pasmerkė įstatymo projektą „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“, taip pat smurtą, kurio Sakartvelo valdžia griebėsi prieš protesto akcijų Tbilisyje dalyvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsibodo

Atsibodo  portretas
GRUZIJAI jankiu imperijalistų ir teroristų pakalikai

Pakalike

Pakalike portretas
Jankiu pakalike

As

As portretas
Galima butu rinktis ir 3 kelia -SAVO !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių