Saudo Arabijos karalius po atostogų skandalo išvyko iš Prancūzijos

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos karalius Salmanas sekmadienį išvyko iš pietų Prancūzijos į Maroką, pirma laiko nutraukęs planuotas trijų savaičių atostogas, kai apie 150 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kurioje reiškiamas protestas dėl viešojo paplūdimio uždarymo netoli monarcho vilos.

Praėjus aštuonioms dienoms nuo Salmano atvykimo į Prancūzijos pietinę pakrantę per tris savaites turėjusias trukti prabangias atostogas, monarchas įsėdo į lėktuvą Nicos oro uoste ir išskrido į Maroko miestą Tanžerą, naujienų agentūrai AFP sakė Pajūrio Alpių regiono pareigūnas Philippe'as Castanet (Filipas Kastanė).

Pasak vietos prefektūros pareigūnų, taip pat išvyksta beveik pusė karaliaus palydos, kurią sudarė apie tūkstantis žmonių.

„Galime manyti, kad karalius baigė savo viešnagę Golf Žuene“, – sakė Ph.Castanet, turėdamas galvoje Žydrosios Pakrantės kurortinio miestelio Valoriso rajoną Golf Žueną, kuriame įsikūrusi prabangi karaliaus vila.

Saugumo priemonės, kurių buvo imtasi teritorijose aplink tą vilą, dabar bus „palaipsniui atšaukiamos“, nurodė Ph.Castanet, pridūręs, kad paplūdimio ruožas priešais tą rezidenciją bus grąžintas viešam naudojimui pirmadienį.

Sprendimas uždaryti Mirandolio paplūdimį, siekiant užtikrinti monarcho saugumą ir privatumą, supykdė vietos gyventojus ir atsidūrė pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre. Be to, daugiau negu 150 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, protestuodami prieš viešo paplūdimio „privatizaciją“.

Karaliaus vilą su paplūdimiu sujungęs laikinas keltuvas, kurį leido įrengti vietos valdžia, taip pat papiktino dalį gyventojų, kurie nepritarė tokios privilegijos suteikimui.

Ph.Castanet sakė, kad keltuvas bus išardytas per kelias ateinančias savaites.

Valoriso miesto tarybos narys Jeanas-Noelis Falcou (Žanas Noelis Falku), kuris inicijavo peticiją prieš paplūdimio uždarymą, pirmadienį savo tinklaraštyje patvirtino, kad karalius Salmanas išvyko į Maroką.

J.-N.Falcou frakcija planavo pateikti tą peticiją antradienį, minint feodalizmo panaikinimo Prancūzijoje po 1789 metų revoliucijos metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS PIKŠRYS

PETRAS PIKŠRYS portretas
Saudo Arabijos monarchas už visas šias paslaugas užmokėjo Prancūzijai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių