Senegalo prezidentas perrinktas antrai kadencijai

  • Teksto dydis:

Senegalo prezidentas Macky Sallas (Makis Salas) buvo perrinktas šalies vadovu per pirmąjį rinkimų turą, ketvirtadienį pranešė šalies rinkimų komisija.

Kol kas neaišku, ar daugiausiai balsų surinkę opozicijos kandidatai pripažins tokius rinkimų rezultatus, ar kreipsis į teismą. Anksčiau šią savaitę jie užginčijo neoficialius rezultatus, kad M. Salas su didele persvara laimėjo sekmadienio rinkimus.

Pasak rinkimų komisijos vadovo Demba Kandji (Dembos Kandžio), už prezidentą balsavo 58,27 proc. rinkėjų. Pirminiais duomenimis, pagrindinis opozicijos kandidatas Idrissa Seckas (Idrisa Sekas) surinko 20,5 proc. balsų, o Ousmane Sonko (Usmanė Sonko) – 15,67 procento.

Iš karto po oficialaus rezultatų paskelbimo opozicija numatė surengti spaudos konferenciją. I. Secko atstovo ketvirtadienį skelbiant rezultatus nebuvo.

57 metų M. Sallas rinkimų kampanijoje minėjo savo kaip valstybės vadovo pasiekimus tiesiant kelius ir kuriant naujas darbo vietas. Tuo metu opozicijos šalininkai tvirtina, kad šios jo pastangos naudingos tik nedaugeliui gyventojų šioje Vakarų Afrikos šalyje, iš kur jauni žmonės migruoja į Europą, rizikuodami savo gyvybėmis.

Senegalas jau seniai yra laikomas Vakarų Afrikos demokratijos pavyzdžiu. Rinkimų stebėtojai nepranešė apie jokius rimtus sekmadienio rinkimų pažeidimus.

Tačiau šių metų rinkimus temdo kaltinimai, esą prezidentūra sėkmingai blokavo dviejų garsių opozicijos kandidatų dalyvavimą rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių