Šiaurės ir Pietų Korėjų parlamentų lyderiai sutinka susitikti Rusijos teritorijoje

  • Teksto dydis:

Šiaurės ir Pietų Korėjų parlamentų lyderiai pritarė Maskvos pasiūlymui susitikti Rusijos teritorijoje ir aptarti dvišalius santykius, trečiadienį pranešė žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis.

„Abiejų parlamentų sutikimą turime, toks susitikimas rengiamas, tačiau apie jo datą kalbėti kol kas anksti – ji tikslinama“, – pareiškė L. Sluckis.

Apie šią iniciatyvą žino ir abiejų Korėjų lyderiai, pridūrė jis.

„Be to, idėją palaiko Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas), kurio artimiausiu laiku laukiame Maskvoje; Valstybės Dūmos taryba jau nusprendė suteikti jam galimybę pasakyti (kalbą) mūsų plenariniame posėdyje birželio 21 dieną“, – nurodė L. Sluckis.

Jis atkreipė dėmesį, kad abiejų Korėjų parlamentarų susitikimo idėja nėra nauja; pasak L. Sluckio, parlamentinės delegacijos ir Pchenjano ir Seulo jau ne kartą dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose renginiuose, vykusiuose Rusijos teritorijoje.

„Tikimės, kad dvišalis mūsų kolegų iš KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) ir Pietų Korėjos susitikimas įvyks artimiausioje ateityje ir taps dar viena „plyta“ sureguliuojant situaciją Korėjos pusiasalyje, tvarkant ryšius tarp abiejų Korėjų“, – teigė Valstybės Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2

2 portretas
/balandeliai/ sutars su 3 kaip gintis nuo ateiviu agresijos......

Viktoras

Viktoras portretas
Du balandėliai..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių