Šiaurės Korėja: balistinės raketos paleidimas yra didžiausia sėkmė

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Unas (Kim Čen Unas) iš povandeninio laivo paleistos balistinės raketos (SLBM) bandymą pavadino „didžiausia sėkme“, ketvirtadienį pranešė Pchenjano valstybinė žiniasklaida.

Trečiadienį paleistos raketos rezultatai įrodė, kad Šiaurės Korėja prisijungė prie „pirmaujančių karine jėga, visiškai apginkluotų bei galinčių panaudoti branduolinį ginklą“ valstybių ir kad kontinentinė JAV ir karo laukas Ramiojo vandenyno regione dabar yra Šiaurės Korėjos armijos „puolimo nuotolyje“, cituodama Kim Jong-Uno žodžius pranešė naujienų agentūra „KCNA“.

Raketa nuskriejo apie 500 km Japonijos link, o ginklų analitikai pažymėjo, kad atliktas bandymas reiškia aiškią Šiaurės Korėjos pažangą branduolinio ginklo kūrime.

Jeigu Pchenjanas susikurtų SLBM sistemos pajėgumus, Šiaurės Korėjos branduolinių smūgių grėsmė taptų visiškai kito lygio. Valstybė įgytų galimybę smogti toli nuo Korėjos pusiasalio ir potencialiai atsakyti į prieš ją nukreiptą branduolinę ataką.

Šiaurės Korėjos lyderis pabrėžė, kad būtina stengtis greitai sumontuoti branduolinius užtaisus ant balistinių raketų, o pažangą jis matąs jų panaudojime, kad „nugalėtų JAV imperialistų sukeltą nenuspėjamą visuotinį ir branduolinį karą“, pranešė „KCNA“.

„Aš net nebandau spėlioti, kokių absurdiškų komentarų sulauksime dėl mūsų raketos bandymo iš JAV ir jų pasekėjų, bet galiu pasakyti, kad jų skuboti veiksmai tik pagreitins jų pačių susinaikinimą“, KCNA citavo Kim Jong-Uną.

Šiaurės Korėja pastaruoju metu – balandį ir liepą – išbandė kelias iš povandeninių laivų paleidžiamas balistines raketas (SLBM), bet rezultatų buvo įvairių.

Anksčiau raketos nuskriedavo ne toliau negu 30 km, o Jungtinio štabų vadų komiteto pranešime pripažįstama, kad trečiadienį atliktas bandymas žymi aiškią pažangą.

Pietų Korėjos gynybos ministerija nurodė, kad Šiaurės Korėja gali per 3–4 metus pasigaminti visiškai veikiančių SLBM.

Dabartinės JT rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai bet kokius balistinių raketų technologijų bandymus. Vis dėlto Pchenjanas sausį susprogdino jau ketvirtą branduolinį užtaisą ir toliau leido įvairių tipų raketas.

Pietų Korėja savo ruožtu sutiko, kad Jungtinės Valstijose jos teritorijoje dislokuotų modernias priešraketinės gynybos sistemas. Šis žingsnis labai padidino įtampą su Šiaurės Korėjos pagrindine diplomatine sąjungininke Kinija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo  portretas
Putino draugas Kim Jong Unas visam pasauliui išdidžiai rodo iškėlęs savo vidurinį pirštą. Taip elgiasi visi, ką Dievas nuskriaudė protu ir pagailėjo vyriško įnagio.

...

... portretas
Turi ta Š.Korėja A ginklą, ir ramiai gyvena; Irakas tokio ginklo atsisakė ir - ko sulaukė???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių