Siekiant išvengti baudų „Google“ steigs atskirą apsipirkimo padalinį

  • Teksto dydis:

JAV technologijų milžinė trečiadienį oficialiai pasiūlė sprendimą, kaip išvengti didžiulių Europos Sąjungos skiriamų baudų, ir siūlo savo prieštaringai vertinamą kainų palyginimo paslaugą išskirti į atskirą įmonę.

Kaip žinoma, birželį Europos Komisija JAV technologijų milžinei skyrė 2,4 mlrd. eurų baudą už tai, kad ši paieškos rezultatuose neteisėtai teikė pirmenybę savai kainų palyginimo paslaugai. Bauda buvo skirta po septynerius metus trukusio tyrimo, gavus kitų kainų palyginimo paslaugų skundų. Šios bendrovės neteko 90 proc. srauto dėl "Google Shopping", teigia EK.

"Mes įgyvendiname priemonę, kad vykdytume Europos Komisijos neseniai priimta sprendimą", - sakė kompanijos atstovas Alas Verney (Elas Vernis).

Bendrovė iki ketvirtadienio turėjo pateikti siūlymų, kaip ketina išvengti tolesnių baudų. EK sprendimą dėl jau minėtos baudos kompanija taip pat yra apskundusi.

Remiantis nauju pasiūlymu, "Google" kvies kitas kainų palyginimo paslaugas dalyvauti aukcione dėl vietos "Google" paieškos rezultatuose. Šios vietos bus pažymėtos nuorodos teikėjo pavadinimu, tarkime, "Google". Praėjusią savaitę tokie užrašai jau atsirado kai kuriose ES šalių "Google" versijose.

Siekiant užtikrinti sąžiningumą, "Google Shopping" išskirta į atskirą įmonę ir taip pat turės dalyvauti tokiuose aukcionuose.

"Google Shopping" turės konkuruoti pagal tas pačias sąlygas, tarsi tai būtų visiškai atskira įmonė, kuri dalyvauja aukcione, kaip ir visi kiti", - sakė "Google" atstovas A. Verney.

"Google Shopping" ir toliau priklausys "Google" grupei, tačiau aukcione dėl reklaminio ploto paieškos rezultatuose dalyvaus naudodamas savas lėšas.

Bendrovės moka "Google" už vietą jos paieškos rezultatuose. ES duomenys rodo, kad JAV milžinė kontroliuoja maždaug 90 proc. internetinės paieškos rinkos Europoje.

"Google" skirta bauda buvo didžiausia ES antimonopolinių bylų istorijoje. Ankstesnis "rekordas" buvo nustatytas 2009 metais, kai 1,06 mlrd. eurų bauda buvo skirta JAV lustų gamintojai "Intel".


Šiame straipsnyje: google

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių