Šiemet „airBaltic“ planuoja užsakyti dar apie 20 lėktuvų

  • Teksto dydis:

Latvijos nacionalinė skrydžių bendrovė "airBaltic" gali šiais metais užsakyti dar apie 20 lėktuvų, pareiškė bendrovės vadovas Martinas Gaussas.

Jo žodžiais, tai numato verslo planas "Horizon 2021", siekiant naujais lėktuvais pakeisti 12 turbosraigtinių "Bombardier Q400" bei padidinti visą lėktuvų parką.

"Šis užsakymas būtų solidesnis už CS300 užsakymą iš "Bombardier", ir bendradarbiavimas su Kanados lėktuvų gamintojų būtų tęsiamas", - sakė "airBaltic" vadovas.

Praėjusių metų lapkritį bendrovė sulaukė pirmojo iš 20-ies užsakytų naujų 145-ių vietų "Bombardier CS300" lėktuvų, o paskutinėmis metų dienomis gavo antrąjį. Šių metų pabaigoje bendrovės žinioje turėtų jau būti aštuoni tokie lėktuvai.

Latvijos oro vežėja 2015-ųjų vasarą pristatė naują verslo planą "Horizon 2021", kuris numato gerokai pagerinti oro susisiekimą Baltijos regione. Pagal šį planą per penkerius metus "airBaltic" užtikrins tiesioginius skrydžius 11 maršrutų iš Vilniaus ir tiek pat - iš Talino. Taip pat bus plečiama skrydžių iš Rygos geografija.

"airBaltic" planuoja iki 2021 metų lėktuvų parką padidinti iki 34-ių orlaivių, o per metus pervežamų keleivių skaičių - trečdaliu iki 4 mln. žmonių.

Pernai vasarį Vokietijos verslininko Ralfo Dieterio Montago-Girmeso (Ralfo Dyterio Montago-Girmeso) Airijoje registruota įmonė "Aircraft Leasing 1" penktadalį "airBaltic" akcijų iš Latvijos vyriausybės įsigijo pernai vasarį, investavusi 52 mln. eurų. Likusias akcijas valdančiai valstybei investavus dar 80 mln. eurų, "airBaltic" įstatinis kapitalas pernai gegužę buvo padidintas iki 256,5 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: airBalticoro bendrovėlėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių