Siera Leonės viceprezidentas karantinuotas dėl tikėtinos Ebolos karštinės

  • Teksto dydis:

Siera Leonės viceprezidentas Samas Sumana (Semas Sumana) užsidarė karantine, kai vienas jo asmens sargybinių mirė nuo Ebolos viruso, šeštadienį pranešė vyriausybės atstovas, šaliai dėl didėjančio naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus grąžinant kelionių suvaržymus.

S.Sumana „nusprendė užsidaryti prevenciniame karantine ir laukti sveikatos apsaugos pareigūnų (atliktų) tyrimų rezultatų“, sakė atstovas.

S.Sumanos asmens sargybinis Johnas Koroma (Džonas Koroma), kuriam buvo 42 metai, penktadienį mirė nuo Ebolos karštligės, sakė medikai.

Šaltiniai iš viceprezidento biuro sakė, kad S.Sumanai pavojus negresia, bet jis nusprendė 21 dieną neiti į darbą ir dirbti iš savo namų sostinės vakariniame rajone.

Vyriausybė išreiškė „rimtą susirūpinimą“, kad naujų užsikrėtimo atvejų šioje Vakarų Afrikos valstybėje skaičius, kuris anksčiau mažėjo, pastarosiomis savaitėmis vėl ėmė augti.

Dėl Ebolos karštinės epidemijos įvesti suvaržymai, siekiant paskatinti ekonomiką, sausio mėnesį buvo sušvelninti, nes naujų užsikrėtimo atvejų buvo sumažėję. Tačiau trečiadienį Siera Leonė paskelbė, kad užsikrėtimo Ebolos virusu atvejų vėl padaugėjo, ypač dėl nesaugaus laidojimo, o tai gali pakirsti atsigavimą po šios mirtį sėjančios epidemijos.

Ebolos karštinės protrūkis prieš devynis mėnesius išplito Siera Leonėje iš kaimyninės Gvinėjos per devynis mėnesius, šalyje buvo užregistruota maždaug 3,4 tūkst. mirties nuo šios ligos atvejų. Kelis pastaruosius mėnesius - iki pastarųjų savaičių - naujų užsikrėtimo atvejų stabiliai mažėjo.

Ebolos virusas – vienas pavojingiausių iki šiol atrastų – plinta tik per tiesioginius kontaktus su sergančio ar neseniai mirusio žmogaus kūno skysčiais.

Nuo epidemijos pradžios Gvinėjoje 2013 metų gruodį jau mirė daugiau kaip 9,5 tūkst. žmonių.

Liberijoje užregistruota daugiausiai mirties atvejų – 4 037, o Siera Leonėje užregistruota beveik pusė iš visų 23 694 atvejų.

Nors Liberijoje kas savaitę užregistruojama tik po labai nedaug naujų užsikrėtimo ta liga atvejų, padėtis Gvinėjoje ir Siera Leonėje toliau kelia nerimą pareigūnams, kurie sako, kad tose šalyse epidemija dar nesuvaldyta.

Siera Leonės prezidentas Ernestas Bai Koroma (Ernestas Bajus Koroma) sekmadienį išvyksta į Briuselį dalyvauti tarptautiniame susitikime dėl kovos su Ebolos virusu ir priemonių, kuriomis būtų galima palengvinti ekonomikos atsigavimą epidemijos paveiktose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių