Šimtai tūkstančių žmonių dalyvavo Didžiojo penktadienio procesijoje Meksike

  • Teksto dydis:

Meksike tradicinė Didžiojo penktadienio procesija sulaukė šimtų tūkstančių dalyvių, o procesijai vadovavo Jėzumi persirengęs aktorius.

Didžiulė žmonių minia sekė paskui Jėzų iki Žvaigždės kalvos parko, kur buvo inscenizuojamas Jėzaus nukryžiavimas. Renginyje iš viso dalyvavo apie 2 tūkst. aktorių, kurie atliko romėnų, mergelių ir Nazareto gyventojų vaidmenis.

Meksikoje didele garbe yra laikoma suvaidinti vieną iš pagrindinių vaidmenų šioje inscenizacijoje. Šiemet Jėzų vaidino 23 m. amžiaus geofizikos studentas Josė Antonio Reyesas.

Tokios inscenizacijos Meksiko Iztapalapos rajone vyksta nuo 1843 m. Šis rajonas 1833 m. buvo nusiaubtas choleros protrūkio, o išgyvenusieji esą norėjo padėkoti Dievui už pasigailėjimą.

Didžiosios savaitės procesijos, kurios Meksikoje prasideda Verbų sekmadienį, kasmet pritraukia daugiau nei 2 mln. žmonių. Renginių organizatoriai siekia, kad Velykų savaitės procesijos šalyje būtų pripažintos UNESCO nematerialiuoju kultūros paveldu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
visos religines bendruomenes tai zmonijos kvailinimo piktzaizdes ; religiju bendruomenes stengiasi laikyti apkvailintus zmones TAMSOJE; tai nusikalteliu samburiai...tukstantmeciu senumo pasaku iliuzija.

Zydu

Zydu portretas
Pasakos.......

Teisus

Teisus portretas
Visdelto teisus jackue atalli savo knygoje naujoji pasaulio tvarka is pradziu bankai atims is jusu grynuosius pinigus paligdami tik elektroninius baznycia atims is jusu siela nes privalesit tiketi vadzia istatymais atims ir suvarzys jusu siela ir liksit 21 amziaus vergai kurious naikinti bus labai lengva ir tai jau vyksta pilnu pajegomu kol atsibusit bus jau velu jau dabar velu bet dar neper veliausia
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių