Sindziango mieste barzdotiems vyrams uždrausta važinėti autobusais

  • Teksto dydis:

Viename neramaus vakarinio Kinijos Sindziango regiono mieste buvo uždrausta važinėti autobusais ilgas barzdas želdantiems vyrams ir musulmoniškas skareles bei skraistes dėvinčioms moterims, tačiau kritikai sako, kad iš saugumo priemonė diskriminuoja musulmonus.

Sindziangą, kurio gyventojų daugumą sudaro tiurkiškai kalbantys musulmonai uigūrai, jau daug metų krečia smurtas, dėl kurio vyriausybė kaltina islamistus kovotojus arba separatistus.

Šiaurės vakariniame Karamajaus mieste pareigūnai draus įlipti į autobusus keleiviams, kurie yra prisidengę veidą šydais, ryši skareles, dėvi visą kūną dengiančius drabužius, vadinamus džilbabais, arba drabužius su pusmėnulio ir žvaigždės atvaizdais, taip pat želdantiems ilgas barzdas, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pusmėnulis ir žvaigždė yra islamo simboliai, vaizduojami daugelio šalių vėliavose. Be to, juos naudoja grupuotės, kurios, pasak Pekino, nori įkurti Sindziange nepriklausomą Rytų Turkestano valstybę.

Naujomis taisyklėmis siekiama užtikrinti didesnė saugumą per vieną sporto renginį, kuris vyks iki rugpjūčio 20 dienos, o jų laikymąsi prižiūrės pareigūnų grupės, pirmadienį pranešė valdančiosios Komunistų partijos dienraštis „Karamay Daily“.

Liepą Sindziango sostinės Urumčio valdžią uždraudė keleiviams į autobusus įsinešti įvairių daiktų, pradedant žiebtuvėliais, baigiant jogurtu ir vandeniu, siekiant užkirsti kelią smurto išpuoliams.

Kaip praneša valstybinė žiniasklaida, liepos pabaigoje peiliais ginkluotiems užpuolikams surengus atakas dviejuose pietiniuose Sinziango miestuose žuvo apie 100 žmonių, įskaitant 59 „teroristus“, kuriuos nušovė policija. Gegužę viename Urumčio turguje per mirtininko įvykdytą sprogdinimą žuvo 39 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių