„Skųstis draudžiama“ – skelbia užrašas prie popiežiaus Pranciškaus apartamentų

  • Teksto dydis:

Popiežiui Pranciškui, kuris ant savo pečių neša pasaulio vargingųjų ir nuskriaustųjų naštą, mažiausiai jo apartamentuose reikia dejuojančių lankytojų.

„Vietato lamentarsi“ (Skųstis draudžiama) – skelbia užrašas italų kalba ant durų į Pranciškaus kuklius privačius kambarius Vatikane. Remiantis pranešimu interneto svetainėje „Vatican Insider“, šią lentelę pontifikui padovanojo vienas psichologas po bendrosios audiencijos Šv.Petro aukštėje praėjusį mėnesį.

„Aš ją pasikabinsiu ant mano biuro, kuriame priimu lankytojus, durų“, – šypsodamasis pažadėjo Pranciškus kelių motyvacinių knygų autoriui psichologui Salvo Noe (Salvui Noė).

Tačiau galiausiai jis nusprendė ją pasikabinti prie įėjimo į savo kuklius apartamentus viešbutyje „Santa Marta“.

Argentinietis dažnai bando išjudinti pesimistiškus tikinčiuosius, ragindamas juos užmiršti melancholiją ir liautis skųstis.

Ant tos pačios lentelės mažu šriftu parašyta, kad pažeidėjams „gresia aukos kompleksas, kuris mažina... jų galimybę spręsti problemas“.

„Bausmė yra dviguba, jeigu pažeidimas padaromas vaikų akivaizdoje“, – sakoma lentelėje.

„Siekiant geriausio (rezultato), pagrindinį dėmesį privalote skirti savo paties galimybėms, o ne suvaržymams, liautis dejuoti ir imtis veiksmų, kad jūsų gyvenimas taptų geresnis“, – patariama joje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių