Slūgstant nerimui dėl prekybos, brangsta JAV doleris

  • Teksto dydis:

Slūgstant nerimui dėl JAV ir Kinijos prekybos karo ir didėjant JAV vyriausybės obligacijų pajamingumui, JAV dolerio kursas pirmadienį toliau kopia aukštyn euro, jenos ir daugelio kitų valiutų atžvilgiu.

Euro kursas, penktadienio vakare siekęs 1,1772 JAV dolerio, pirmadienį smuktelėjo iki 1,1740 JAV dolerio.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu paūgėjo nuo 110,78 iki 111,36 jenos. O euras Japonijos valiutos atžvilgiu pabrango 0,3 proc. iki 130,75 jenos.

JAV dolerio indeksas ICE, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių JAV prekybos partnerių valiutų atžvilgiu, ūgtelėjo 0,1 procento.

Platesnis indeksas „Bloomberg Dollar Spot“ paūgėjo taip pat 0,1 proc. ir pasiekė aukščiausią nuo gruodžio mėnesio lygį. Didėjant JAV vyriausybės obligacijų pajamingumui, šis rodiklis per ankstesnes penkias savaites pakilo 4,4 procento.

Savaitgalį JAV ir Kinijos atstovai pareiškė, kad eilinis derybų dėl prekybos ratas, kuris šį kartą buvo surengtas Vašingtone, buvo sėkmingas. Kinijos vicepremjeras Liu He pažymėjo, kad šalys sutiko imtis priemonių, kurios leistų užkirsti kelią šalių prekybos karui.

JAV ir Kinija „prekybos kare įjungė pauzę“, sekmadienį pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnučinas). Anot jo, per dvišales derybas Vašingtonas ir Pekinas iš tiesų atsisakė planų nustatyti abipusius importo muitus.

Dešimties metų trukmės JAV vyriausybės obligacijų pajamingumas pirmadienį ūgtelėjo 1 baziniu punktu iki 3,06 procento. Praėjusią savaitę jis buvo padidėjęs iki 3,13 proc. – aukščiausio nuo 2011 metų liepos mėnesio lygio.

Tuo tarpu euro kurso smukimą JAV dolerio atžvilgiu varžo žinios iš Italijos ir Graikijos.

Kovo mėnesį Italijoje įvykusius rinkimus laimėjusios populistinės partijos pasiekė susitarimą dėl ministro pirmininko kandidatūros ir pirmadienį jį pristatys šalies prezidentui Sergio Mattarella (Serdžui Matarelai). Būsimo premjero vardas kol kas neatskleidžiamas, tačiau agentūros „Bloomberg“ šaltiniai sako, kad juo taps Florencijos universiteto privatinės teisės profesorius Giuseppe Conte (Džiuzepis Kontė).

Tuo tarpu Graikija ir jos kreditoriai pasiekė išankstinį susitarimą dėl reformų, kurios dar turi būti įgyvendintos, kad būtų užbaigta šiai šaliai skirtos finansinės pagalbos programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Priešmirtinė USD agonija.

Aga

Aga portretas
Amerikososne dirptinai sukele susmurgusi piniga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių