Smarkiai išaugo pabėgėlių skaičius į Europą Turkijos maršrutu

  • Teksto dydis:

Praėjusiais mėnesiais per Turkiją į Europą atvyko daugiau migrantų nei dar metais anksčiau. Europos Komisijos duomenimis, nelegalaus ES ir Turkijos sienos kirtimo atvejų jūra ir sausuma, palyginti su pirmuoju praėjusių metų kvartalu, daugiau nei padvigubėjo.

Iki gegužės 6-osios šiuo keliu į ES pateko apie 15 450 pabėgėlių, informuoja agentūra „Reuters“.

Per sausumos sieną per pirmąsias 18 šių metų savaites neleistinai į ES atvyko 6 108 žmonės, Viduržemio jūra - net 9 349. Dauguma jų buvo sirai, irakiečiai, afganai ir turkai.

Nors ir toliau atvyksta mažiau migrantų nei prieš įsigaliojant pabėgėlių susitarimui su Turkija, „struktūrinis migracijos spaudimas yra aukštas“, o „padėtis ir toliau nestabili“, pareiškė Europos Komisija. Pasak vidaus reikalų komisaro Dimitriso Avramopoulos, nors susitarimas su Turkija ir pagelbėjo ženkliai sumažinti pabėgėlių skaičių, jis ir toliau funkcionuoja - „tačiau mūsų darbas dar toli gražu nepadarytas“.

Ar dėl didėjančių skaičių kalta silpna Turkijos pasienio apsaugos kontrolė, kol kas neaišku. Vyriausybė Ankaroje praeityje ne kartą grasino, kad gali atverti savo sienas, jei ES nenusileis ginčytinais klausimais.


Šiame straipsnyje: TurkijaEuropaESPabėgėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rusų įtakoj?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių