Stebėtinai rami Graikijos sala: laimei, turistai atsiveža daugiau grynųjų

  • Teksto dydis:

Kai Atėnuose verda aistros, o iš bankomatų išsiimti pinigų neįstengiantys turistai bijo, kad neišpildys gyvenimo svajonės - aplankyti Akropolį, Korfu saloje ramu. Perspėti turistai iš anksto apsirūpino grynaisiais, o parduotuvių, kavinių savininkai viliasi, kad padėtis bent kol kas nesikeis, nors dirba ne visi bankomatai.

Atrodytų, kad čia išsiruošę turistai išgirdo raginimus pasiimti kuo daugiau grynųjų, kad atostogų netemdytų pinigų stygius.

„Kai kurie sunerimo dar oro uoste, puolė išsiiminėti iš bankomatų daugiau pinigų, nes bus dvi savaites, mūsų padėtis geresnė - būsime tik keturias dienas“, – sakė turistė iš Didžiosios Britanijos.

Oro uoste bankomatas neveikia, bet saloje dar galima išsiimti grynųjų, normaliai dirba degalinės, žmonės sunerimę, bet nepanikuoja, o kai kurie netgi turi naudos.

„Mano asmeniškai finansinė padėtis netgi pagerėjo šį mėnesį: turistai iš Didžiosios Britanijos atsiveža daugiau grynųjų, todėl ir daugiau išleidžia, šį mėnesį net mūsų arbatpinigiai padidėjo 40-mčia procentų“, – džiaugėsi restorano savininkas Dimitris Kourkoulis.

Užsieniečiai galėtų laisvai išsiimti grynųjų, jeigu bankomatai nebūtų tušti.... Padėtį gelbėja tai, kad už keliones, viešbučius ir maitinimą dažniausiai sumokėta iš anksto, bet jeigu pristigtų pinigų bilietui į Akropolį, gyvenimo svajonė gali ir neišsipildyti.

Graikijos turizmo ministerija pranešė, kad kelionių agentūros gali įsigyti bilietų pagal skolos raštus, o pinigus sumokėti, kai kitą savaitę atsidarys bankai.

„Neramu. Kai tik atvykome, šiek tiek išsiėmėme grynųjų iš bankomato. Eilėje laukėme neilgai, kol galėjome išsiimti tarptautine kortele 200-tus eurų. Tikėjomės, kad galėsime išsiimti visą galimą sumą, bet nepavyko“, – sakė turistė iš JAV Deirdre Lloyd.

Pernai Graikiją aplankė rekordinis skaičius – 21 su puse milijono turistų. Šiemet Elada būtų sumušusi šį rekordą – tikėjosi sulaukti 25-ių milijonų. Graikiją pamėgę turistai sako: svarbiausia –saulė, kiti netgi nori parodyti solidarumą sunkumus išgyvenančiai šaliai, kurioje nuolat atostogauja. Treti ironizuoja: juk vis esame dar euro zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių