Šveicarija nori supaprastinti lyties ir vardo pakeitimo procedūrą dokumentuose

  • Teksto dydis:

Šveicarijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė norinti supaprastinti transseksualių ir interseksualių žmonių lyties ar vardo pakeitimo dokumentuose procedūrą.

Šveicarijos Federalinė Taryba, septynių narių vykdomosios valdžios institucija, planuoja panaikinti biurokratinius suvaržymus, leisdama tokiems asmenims pateikti „paprastą deklaraciją“ gyventojų registre. Dabar savo lytį ar vardą dokumentuose keičiantys asmenys turi įveikti ilgas biurokratines procedūras arba kreiptis į teismą.

Ketvirtadienį vyriausybės paskelbtame pranešime taip pat sakoma, kad jeigu asmuo yra susituokęs, jo santuoka liks galioti ir po oficialaus lyties pakeitimo dokumentuose. Iš esmės šis žingsnis atvertų šonines duris tos pačios lyties asmenų santuokoms.

Visuomenė galės svarstyti šį vyriausybės pasiūlymą iki rugsėjo 30 dienos, o vėliau šiuo klausimu vyks diskusijos parlamente. Tačiau įstatymas dėl lyties ir vardo pakeitimų procedūrų supaprastinimo galėtų būti priimtas ne anksčiau nei 2020 metais, atsižvelgiant į tokio pobūdžio teisės aktų leidybos tvarkaraščius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Velniai juda žaibiškai išgamos fui

juos

juos portretas
gydyti reikia kartu su nesamoningai mastanciais nes jie tik marionetes siame antimoraliniame jovale....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių