Šveicarija žada skirti 1,1 mlrd. eurų paramą rytinėms ES narėms

  • Teksto dydis:

Šveicarija žada skirti 1,3 mlrd. Šveicarijos frankų (1,1 mlrd. eurų) Europos Sąjungai, kad padėtų sumažinti ekonominę nelygybę Bendrijoje, ypač – rytinėse jos narėse.

Šveicarijos Federalinė taryba planuoja paskirstyti šią sumą ES per 10 metų. Daugiausiai dėmesio bus skiriama mokymams ir švietimui rytinėse ES šalyse, iš kurių pastaraisiais metais į Šveicariją atvyko nemažai migrantų.

Šveicarai siekia sumažinti nedarbą tose šalyse ir pagerinti migracijos srautų valdymą.

Apie tokius planus buvo paskelbta ketvirtadienį, kai Berne lankėsi Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris)

Pastaruoju metu tarp ES ir Šveicarijos tvyrojo įtampa dėl tarpvalstybinio judėjimo per sienas.

Ši turtinga valstybė nėra ES narė, tačiau palaiko su Bendrija glaudžius prekybos ryšius, ir jau anksčiau yra skyrusi lėšų panašiems tikslams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
Kad sumazintu socialine neligybe turi buti ivesti progresiniai mokesciai,tie pinigai pateks pas buozes kas dar labiau padidins atotruki.Kaimu zmones es pinigu nemato,jie gauna tik reikalavimus uz savo pinigus nutiesti nuoteku vamzdynus iki centrinio

tai

tai portretas
gal pensininkus prisimins? tik kazin nfs /dedule/ nedaleis runkeliniu dalybu....

AS zmogus manau /

AS zmogus manau / portretas
Skirs bet mes eiliniai to nepajusime.Milijonai bus istaskyti ten kur musu nepasiekia.Juk i valdzia isrenkami besociai matantis tik save,o ne Lietuva jos ekonomika.Jeigu butu kitaip tai ir medikai,mokytojai,destytojaiir visi sitaip neskurstu..Jaunime jusu rankoje musu ateitis.Sviekites ekonomiskai,politiskai ir balsuokite uz zmones kurie sugebetu pakeisti visa ta skurda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių