„Sveikas, diktatoriau“, – Europos Komisijos vadovas pasveikino vengrų premjerą

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Kldoas Junkeris) pasišaipė iš Vengrijos premjero Viktoro Orbaną dėl jo diktatoriškos reputacijos – penktadienį atvykęs į ES viršūnių susitikimą Rygoje juokaudamas pavadino vengrą diktatoriumi.

Dešinysis V.Orbanas įpykdė ir įsiutino savo kolegas Europos Sąjungoje, nes savo šalyje ėmėsi konstitucijos ir institucijų pakeitimų, kurie, anot kritikų, pažaboja spaudos ir teismų sistemos laisvę.
„Sveikas, diktatoriau“, – pasakė J.-C.Junckeris V.Orbanui žurnalistų akivaizdoje per ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių susitikimą Latvijoje.

„Sveikas, didysis kunigaikšti“, – atsakė V.Orbanas Liuksemburgo Didžiosios Kunigaikštystės, nors iš tikrųjų tai viena mažiausių šalių pasaulyje, piliečiui J.-C.Junckeriui.
Pasak V.Orbano atstovo Bertalano Havasi (Bertalano Havašio), abu jie smagiai geraširdiškai pasišaipė vienas iš kito.

„Orbanas paprastai šitaip visada sveikina Junckerį; taip yra jau daug metų“, – pažymėjo atstovas.

Vengrijos lyderis neseniai šią savaitę vėl supykdė ES parlamentarus ir pareigūnus, tvirtindamas, kad Budapeštas turi teisę uždaryti savo duris migrantams, įvesti mirties bausmę, o pasiūlymą perskirstyti migrantus vadino „pamišėlišku sumanymu“..

„Vengrai kalba tiesiai apie sunkius dalykus. Mes nemėgstame išsisukinėti, mes esame atviri žmonės“, – sakė V.Orbanas antradienį Strasbūre, lankydamasis Europarlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių