Prezidentė pasveikino D. Trumpą JAV Nepriklausomybės dienos proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė savo ir visų šalies žmonių vardu pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą (Trampą) su 242-osiomis Nepriklausomybės metinėmis.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad JAV žmonių parama mūsų laisvei visuomet buvo ypač brangi Lietuvai, o draugystė ir ryžtas stiprinti dvišalius ryšius yra vienas svarbiausių prioritetų, sakoma Prezidentūros pranešime.

Prezidentės teigimu, šiandien saugumo iššūkių akivaizdoje Lietuva palaiko bendrą pasiryžimą didinti finansavimą gynybai, užtikrinti visapusį gynybinį pasirengimą, NATO aljanso karinius pajėgumus ir jų efektyvumą, skirti didesnius resursus kovai su terorizmu ir atsparumo nuo hibridinių grėsmių didinimui.

Valstybės vadovė taip pat pabrėžė, jog Lietuva labai vertina augantį dvišalį dialogą su JAV energetikos, verslo, gynybos, karinio bendradarbiavimo, kibernetinio saugumo srityse. Pasak prezidentės, Jungtinių Valstijų sprendimas išlaikyti karines pajėgas mūsų regione yra ne tik draugystės, solidarumo, bet ir tvirtas atgrasymo simbolis, Baltijos šalių saugumo garantas.

„Lietuvos vadovė tikisi, kad  bendri ilgalaikiai tikslai ir interesai padės rasti atsaką į šių dienų iššūkius, užtikrinant abipusiškai naudingo bendradarbiavimo plėtrą, atveriant Lietuvos ir JAV piliečiams dar daugiau galimybių stiprinti savo valstybes, skatinant jų ekonomikos augimą bei ugdant laisvės vertybes“, – sakoma pranešime.

JAV Nepriklausomybės deklaracija buvo paskelbta 1776 metų liepos 4 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių