T. Blairas: Th. May turėtų leisti surengti antrą referendumą dėl „Brexit“

  • Teksto dydis:

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas penktadienį paragino dabartinę šalies vyriausybės vadovę Theresą May surengti antrą referendumą dėl Londono pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

„Mano patarimas jai būtų toks: neverta ir toliau daužyti galva į šią mūrinę sieną, - penktadienį Londone sakė T. Blairas. - Būtų protinga atsitraukti nuo tos mūrinės sienos ir mąstyti kūrybiškai.

„Jei pažiūrėtumėte į visą šią netvarką, kaip gali atrodyti nedemokratiška Didžiosios Britanijos žmonėms pasakyti: „Gerai, ar visa tai matydami norite tai tęsti, ar labiau norite likti (ES)?“ - kalbėjo buvęs Jungtinės Karalystės premjeras.

Th. May pasiektas „Brexito“ susitarimas susiduria su dideliu šalies parlamentarų pasipriešinimu. Nujausdama, kad gali pralaimėti, Th. May atidėjo planuotą parlamento balsavimą dėl išstojimo iš ES sutarties.

Ketvirtadienį Th. May išvyko į Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimą Briuselyje, siekdama „teisinio ir politinio“ patikinimo dėl atsarginio plano, kuriuo po „Brexito“ siekiama išsaugoti atvirą sieną tarp Airijos ir Šiaurės Airijos. Tokį žingsnį premjerė žengė norėdama padidinti tikimybę, kad jos šalies įstatymų leidėjai šį susitarimą palaikys.

Tačiau likusių 27 ES šalių vadovai pabrėžė, kad dėl susitarimo sąlygų iš naujo nesiderės.

Laiko užtikrinti, kad Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš ES būtų sklandus, lieka vis mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, įdomi mintis... reikia ir mums pagalvot apie antrą referendumą dėl mūsų 'stojimo' į ES.

NeRiuKaS

NeRiuKaS portretas
Kas bus? Kas nebus? Bet G.B. neprazus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių