Tailandas deportavo baltarusę, neva žinančią D. Trumpo paslapčių

  • Teksto dydis:

Baltarusių modelis Anastasija Vašukevič, kuri teigė turinti įrodymų apie Rusijos pastangas padėti Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) laimėti rinkimus, ketvirtadienį buvo deportuota iš Tailando, kur teismas ją nuteisė už dalyvavimą „sekso apmokymo kursuose“.

A. Vašukevič, taip pat žinoma Nastios Rybkos vardu, drauge su keliais kitais asmenimis buvo sulaikyta per policijos reidą pernai vasario mėnesį Patajos kurorte.

Šioje keistoje byloje A. Vašukevič tvirtino, kad į Tailandą nuvyko po to, kai ją įtraukė politinis skandalas, susijęs su Rusijos aliuminio magnatu Olegu Deripaska. Šis oligarchas vienu metu buvo D. Trumpo rinkimų kampanijos buvusio vadovo Paulo Manaforto (Polo Manaforto) partneris.

Vėliau ji žadėjo atskleisti „trūkstamas dėlionės dalis“ dėl Kremliaus pagalbos D. Trumpui laimėti 2016 metų prezidento rinkimus.

Tačiau ši medžiaga taip ir nepasirodė, o kritikai A. Vašukevič pareiškimus pavadino viešųjų ryšių triuku.

Per dviprasmišką seminarą Patajoje, kuriam vadovavo gundymo guru pasiskelbęs rusas Aleksas Kirilovas, kai kurie dalyviai vilkėjo marškinėlius su užrašu „sekso animatorius“, nors vienas žmogus tuo metu sakė, kad tai labiau priminė romantikos ir santykių puoselėjimo kursus.

A. Vašukevič ir dar septyni asmenys antradienį Patajos teisme padarė kaltės pripažinimo pareiškimus dėl įvairių kaltinimų, įskaitant kaltinimą dėl neteisėto susibūrimo. Teismas nurodė grupę deportuoti.

Ketvirtadienį po pietų A. Vašukevič ir dauguma kitų nuteistųjų buvo įsodinti į oro bendrovės „Aeroflot“ lėktuvą, kuris išskrido į Maskvą. Tailando imigracijos tarnybos viršininkas Surachate Hakparnas (Suračatė Hakparnas) sakė, kad likę grupės nariai išvyks vakare.

Nuteistųjų deportacija baigiasi šios gluminančios bylos etapas Tailande. Kas šių asmenų laukia atvykus į Maskvą, kol kas neaišku.

A. Vašukevič, kuri socialiniame tinkle „Instagram“ turi daugiau kaip 120 tūkst. sekėjų ir yra parašiusi knygą apie oligarchų gundymą, taip pat turi teisinių problemų Rusijoje.

O. Deripaska liepos mėnesį laimėjo jai ir A. Kirilovui iškeltą bylą dėl privatumo pažeidimo, susijusio su modelio padarytu vaizdo įrašu, kuriame magnatas matomas atostogaujantis su vienu įtakingu tuomečiu Rusijos vicepremjeru.

Ir Vašingtonas, ir Maskva viešai atmetė A. Vašukevič istoriją, o JAV Valstybės departamentas šią bylą pavadino keista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia tik paklaust

Reikia tik paklaust portretas
Lukiškių kalejime sėdi dauguma kurie gali papasakoti apie Trampą, Putiną ir Grybauskaitę.

Ką daryti?

Ką daryti? portretas
JI sužinojo , kad Trumpo kairys kiaušinis didesnis nei Lukošenkos................
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių