Taline veiks „iššokanti“ Australijos ambasada

  • Teksto dydis:

Australija pranešė, kad Taline atidarys šalies ambasada, kurioje ambasadorius dirbs kelis mėnesius per metus. O likusį metų laiką ambasada teiks paslaugas internetu.

Apie tai trečiadienį pranešė Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop (Džiuli Bišop).

„Estija yra viena iš labiausiai technologiškai pažengusių šalių pasaulyje, – sakė ji. – Naujoji ambasada vystys mūsų veiklą kibernetikos, e-vyriausybės ir skaitmeninės transformacijos srityse ir rems Australijos dalyvavimą daugelyje aukščiausio lygio renginių šiais klausimais.“

Australijos ambasadore Estijoje taip pat buvo paskirta diplomatė Kerin Ayyalaraju (Kerin Ajalaradžu). Iki šiol Australijai Estijoje atstovavo Stokholme reziduojantis Australijos ambasadorius.

Naujos ambasados atidarymą Estijos užsienio reikalų ministras Svenas Mikseris su Australijos kolege aptarė vizito Niujorke metu. Jo teigimu, Estijos vyriausybė yra labai patenkinta tokiu Australijos sprendimu.

„Tai neabejotinai padidins Australijos žinomumą Estijoje ir visame mūsų regione, – sakė estų ministras. – Laikinoje ambasadoje dirbanti ambasadorė dar labiau išplės mūsų šalių jau ir taip konstruktyvų ir intensyvų bendradarbiavimą.“

S. Mikseris taip pat išreiškė viltį, kad „teigiamas Australijos ir tokios „iššokančios“ ambasados pavyzdys paskatins kitas šalis imtis panašaus bendradarbiavimo su Estija“.

Australijoje yra viena didžiausių užsienyje gyvenančių estiškų bendruomenių. Remiantis 2011 metų gyventojų surašymo duomenimis, Australijoje gyvena 8551 estų kilmės asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
gero i sia vieta paklius koks nors zydu tautybes nes jie darbo nemegsta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių