Teismas nurodė paleisti už skandalą kalėti nuteistą „Korean Air“ paveldėtoją

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos apeliacinis teismas penktadienį nurodė paleisti buvusią oro bendrovės „Korean Air“ aukšto rango administracijos darbuotoją, kuri buvo nuteista kalėti dėl didelį triukšmą šalyje sukėlusio incidento, kai ji, pasipiktinusi esą netinkamai patiektais riešutais, išlaipino iš lėktuvo įgulos narį.

Bendrovės valdybos pirmininko dukra Cho Hyun-Ah (Čo Hjun-a) vasarį žemesnės instancijos apygardos teismo buvo metams pasiųsta už grotų dėl pernai gruodžio 5-ąją įvykusio incidento Niujorko Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) oro uoste.

Tąsyk ji, pasipiktinusi ne taip patiektais makadamijos riešutais, išvarė iš lėktuvo skrydžio palydovų vadovą, priversdama ant kilimo tako jau išvažiavusį lėktuvą grįžti prie terminalo vartų, kad jis galėtų išlipti. Dėl incidento lėktuvas 11 minučių vėlavo išskristi į Seulą.

Cho Hyun-Ah, kuri skrido pirmąja klase, pasipiktino dėl patiektų makadamijos riešutų, kurių ji neprašė, ir dėl to, kad jie buvo patiekti pakelyje, o ne dubenėlyje.

Seulo aukštesnės instancijos teismas nutarė, kad Cho Hyun-Ah, laikoma kalėjime nuo jos arešto pernai gruodį, nekalta pagal sunkiausią kaltinimą – kad ji privertė pakeisti lėktuvo kursą.

„Kaltinamoji neketino trikdyti saugios lėktuvo veiklos“, – pareiškė Aukštojo Teismo teisėjas Kim Sang-hwanas (Kim Sanghvanas), sušvelnindamas nuosprendį iki 10 mėnesių laisvės atėmimo, bausmę atidedant dvejiems metams.

Išklausiusi nutarties, 40-metė Cho Hyun-Ah nusivilko kalėjimo uniformą ir išėjo iš teismo rūmų, vilkėdama juodą lietpaltį, užsidėjusi akinius storais tamsiais rėmeliais.

Cho Hyun-Ah ėjo nulenkusi galvą, o nuo žurnalistų minios ją gynė grupė asmens sargybinių, kurie moterį nuvedė į laukusį juodą sedaną.

Vienas iš Cho Hyun-Ah advokatų jos vardu atsiprašė „visų, kurie nukentėjo dėl to incidento“.

Daugelis Pietų Korėjos „Twitter“ vartotojų griežtai kritikavo Aukštojo Teismo sprendimą, kurį vertino kaip dar vieną pavyzdį, kai privilegijuota padėtis padeda išsisukti nuo atsakomybės už neteisėtą elgesį.

„Ar kas nors mano, kad paprastam žmogui būtų skirtas lygtinis nuosprendis? Būtent dėl to žmonės nepasitiki teisingumo sistema“, – savo žinutėje rašė „Twitter“ vartotojas @sosa9053.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių