M. Saakašvilis teismo salėje pareiškė esąs karo belaisvis

Buvęs Gruzijos prezidentas ir buvęs Odesos srities gubernatorius Michailas Saakašvilis teismo salėje pareiškė laikąs save karo belaisviu, praneša „RIA Novosti“.

Pirmadienio rytą M. Saakašvilis buvo atvežtas į Ukrainos sostinės Pečorų rajono teismą, kur jam turi būti parinkta kardomoji priemonė. Prokuratūra prašo jam skirti namų areštą. Prie teismo pastato susirinko politiko šalininkai, sustiprinta apsauga, policijos duomenimis, ten budi daugiau kaip 250 pareigūnų.

„Aš nelaikau savęs sulaikytuoju. Aš save laikau karo belaisviu“, – pareiškė M. Saakašvilis.

Teismo salėje M. Saakašvilis žurnalistams papasakojo, kad KGB jį pirmą kartą suėmė Kijeve už antitarybinę veiklą 1986 metais, kai jis buvo pirmakursis. Jo nuomone, per 30 metų Ukrainoje niekas nepasikeitė.

„Kiek metų praėjo, o mane nuvedė į tą patį tardymo izoliatorių, kur mane sutiko tas pats prižiūrėtojas“, – teigė M. Saakašvilis.

Politikas padėkojo visiems jį palaikantiems žmonėms, o vėliau sugiedojo Ukrainos himną.

Minios protestuotojų Kijevo gatvėse sekmadienį reikalavo paleisti politiką į laisvę, o prezidentui pradėti apkaltą.

M. Saakašvilio šalininkų protestuose sekmadienį trūko... paties M. Saakašvilio. Sekmadienio žygį protestuotojai baigė prie tardymo izoliatoriaus, kur šiuo metu laikomas buvęs Gruzijos vadovas. Jie tikino norį, kad kameroje badaujantis politikas išgirstų rėmėjų balsus. Pirmadienį teisėjai spręs, ar M. Saakašvilį palikti tardymo izoliatoriuje, ar skirti namų areštą, kaip prašo prokuratūra. Jei bus skirtas 60 dienų areštas, jis žada bado streiką tęsti.

Prieš tai tūkstančiai protestuotojų rinkosi Maidane – centrinėje Kijevo aikštėje, iš kur prasidėjo jau dvi prezidentus nuvertusios revoliucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaip čia atsitiko,kad šikašvilį nukėlė nuo stogo,o kur jo sesutė iš kgb

kacapui (apačioj)-

kacapui (apačioj)- portretas
tu per kvailas, burlioke. Fašistas putinas per daug propagandos į tavo makaule prišiko, nustok veizet kacapiska TV, dalbajobe, taip gal vingių tavo suknistoj smegeninej padaugės.

Idomu kam jis tarnauja?

Idomu kam jis tarnauja? portretas
Idomu ka jis veikia ir ko jam reikia Ukrainoje? Is visur isvarytas be pilietybes zmogud.Kas jis per vienas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių