Th. May po „Brexit“ žada apsaugą ne visiems ES piliečiams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) piliečiai, atvykę į Didžiąją Britaniją prieš „Brexit“, po Londono išstojimo iš Bendrijos turi išlaikyti savo ligšiolines teises. Tačiau dabar bręsta ginčas dėl to, ką reiškia prieš „Brexit“.

Britų premjerė Theresa May savo pasisakymu kelionėje po Aziją įžiebė diskusijas. „Bus skirtumas tarp tų, kurie atvyko į Didžiąją Britaniją iki mūsų išstojimo ir tų, kurie atvyks žinodami, kad mes išstojame“, – vyriausybės vadovę cituoja britų „Guardian“.

Tai tiesiogiai kertasi su ES „Brexit“ derybininkų pozicija. Jie yra už pereinamąjį laikotarpį iki 2020-ųjų gruodžio po 2019 metų kovą numatyto Didžiosios Britanijos išstojimo – iki tada ES piliečių teisės Didžiojoje Britanijoje negalėtų būti keičiamos.

„Guardian“ cituoja neįvardytą ES šaltinį, kad Bendrija ryžtingai atmes bet kokį mėginimą apkarpyti „keturias laisves“. Tai yra prekių ir asmenų judėjimo, kapitalo ir paslaugų laisvė.

Susierzinimą dėl „Brexit“ Didžiojoje Britanijoje šią savaitę, be to, kelia iki šiol paslaptyje laikyta vyriausybės analizė apie galimus neigiamus išstojimo iš ES padarinius. Dabar dokumentas bus pristatytas parlamentui.

Remiantis „Brexit“ ministerijos dokumentu, skirtu vidiniam naudojimui, kurį citavo žinių portalas „Buzzfeed“, visi išstojimo iš ES scenarijai rodo neigiamą rezultatą Didžiosios Britanijos ekonomikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio?

Alio? portretas
Žurnalistas vėl apsiuostes?)

Straipnsio autoriui

Straipnsio autoriui portretas
Straipnsio autoriui: Po Londono isstojimo is ES? tai jau ne visa Anglija isstos tik Londonas? :) :) :) pralinksminot
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių