Th. May pripažino turėjusi „įtemptą diskusiją“ su EK vadovu

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza May) penktadienį patvirtino, kad įvyko jos „įtempta diskusija“ su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Juckeriu (Žanu Klodu Junkeriu), pasirodžius vaizdo įrašui iš ES viršūnių susitikimo, kur jiedu matyti karštai besiginčijantys dėl „Brexit“.

ES viršūnių susitikimo dalyviams susirinkus konferencijų salėje, vietos televizijos operatoriai nufilmavo, kaip britų premjerė atsikirto J.-C. Junckeriui, pavadinusiam Jungtinės Karalystės poziciją dėl „Brexit“ „miglota“.

Vietoje ramių malonių žodžiui, kuriais paprastai lyderiai apsikeičia priešais įjungtas kameras, akivaizdžiai įpykusi Th. May pareikalavo, kad EK vadovas pasiaiškintų dėl savo komentarų.

„Kaip jūs mane pavadinote? Pavadinote mane miglota. Tikrai pavadinote“, – Th. May pasakytus žodžius išaiškino skaitymo iš lūpų specialistas, kurį pasamdė Didžiosios Britanijos televizijos „Channel 5“ naujienų tarnyba.

Žodis „miglotas“ (nebulous) anglų kalba gali reikšti sutrikusios psichikos asmenį.

Po to J.-C. Junckeris uždėjo savo ranką ant premjerės rankos, norėdamas ją nuraminti. Įraše taip pat matosi, kaip per visą salę gesinti aistrų link jų atbėga olandų premjeras Markas Rutte (Markas Riutė).

Didžiosios Britanijos žiniasklaida netruko šį incidentą pavadinti „smūgiu rankine“, prisimindama prieš 30 metų tuometinės ministrės pirmininkės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) taktiką vienose ES derybose. Pasakojama, kad ji metė savo rankinę ant viršūnių susitikimo dalyvių derybų stalo ir pareikalavo sugrąžinti šalies permokėtus pinigus.

Th. May patikino, kad nejaučia nuoskaudos po šio pokalbio ir taip įtemptame viršūnių susitikime.

„Įvyko įtempta diskusija su ponu Jeanu-Claude'u Junckeriu. Manau, kad tokios diskusijos yra įmanomos tik tada, kai pasiekti geri darbiniai santykiai ir gerai dirbama kartu“, – pareiškė Th. May.

„Per ją jis suteikė aiškumo, kad... panaudodamas tą frazę kalbėjo apie bendrą debatų lygį“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Negi ES interesuose siekti kieto Brexit?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių