Tūkstančiai vokiečių Berlyne protestavo prieš kraštutinių dešiniųjų partiją AfD

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai žmonių sekmadienį išėjo į Berlyno gatves protestuoti prieš kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) debiutą šalies parlamentą ateinančią savaitę.

Protestuotojai nešė plakatus „Sustabdykite AfD“, „Mano balsas prieš kurstymą“ arba „Mano širdis plaka dėl įvairovės“. Toks protestas surengtas likus dviem dienoms iki pirmojo naujojo Vokietijos parlamento posėdžio, kuriame pirmą kartą dalyvaus ir AfD atstovai.

Prie musulmonus ir imigrantus nusiteikusi AfD per rinkimus rugsėjį gavo 12,6 proc. balsų ir tapo trečia didžiausia šalies partija. Jos išrinkimas į parlamentas yra tikras politinis žemės drebėjimas pokarinėje Vokietijoje.

Manoma, kad ši partija gavo paramos dėl to, kad vokiečiai pyksta ant kanclerės Angelos Merkel „atvirų durų“ politikos, kuri leido į šalį nuo 2015 metų atvykti daugiau nei milijonui prieglobsčio prašytojų.

Ragindamas žmones dalyvauti sekmadienio proteste populiarus judėjimas „Campact“ ragino žmones „atimti iš AfD šventę“.

„Kai AfD nariai spalio 24 d. pirmą kartą susirinks Bundestage, reikia jiems duoti suprasti, kad mūsų parlamentas nėra scena rasizmui, diskriminacijai ir istorijos iškraipymui!“ – skelbė „Campact“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių