Turkija pareiškė kaltinimus F. Gulenui dėl Rusijos ambasadoriaus nužudymo

  • Teksto dydis:

Turkijos prokuroras penktadienį pareiškė kaltinimus JAV gyvenančiam islamo pamokslininkui Fethullah'ai Gulenui ir dar 27 asmenims dėl Rusijos ambasadoriaus Turkijoje nužudymo 2016-aisiais.

Apie tai pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

609 puslapių Ankaros prokuroro teismui pateiktame kaltinimajame akte šie asmenys kaltinami, be kita ko, priklausą teroristinei organizacijai ir įvykdę tyčinę žmogžudystę, informavo naujienų agentūra.

Prokuratūra siekia, kad visiems 28 įtariamiesiems būtų skirtos laisvės atėmimo bausmės.

2016 m. gruodžio 9 d. ambasadorių Andrejų Karlovą per Ankaroje vykusią parodą nušovė ne tarnyboje buvęs policininkas. Šaulys šaukė islamistinius šūkius ir kritikavo Rusijos vaidmenį Sirijos konflikte. Jis buvo nukautas pareigūnų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas tvirtino, kad už A. Karlovo nužudymo slypi F. Gulenas.

Penktadienį paskelbtame kaltinamajame akte teigiama, kad F. Guleno judėjimas, kurį Ankara kaltina ir dėl bandymo 2016-aisiais Turkijoje įvykdyti perversmą, šia žmogžudyste esą siekė pakenkti Ankaros ir Maskvos santykiams.

Pats F. Gulenas neigia kaip nors prisidėjęs prie pučo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na kagi pareiskit kaltinimus, padejuokit, apgailestaukit ,,,,,,,O KAS TOLIAU , Toliau ir vel dejavimai, Koks pi.de.ra,sinis pasaulis - is kiekvieno privemto kampo dideli dejavimai ir ,,,, Amerika skersa deda ant Turkijos, o ji vis apgailestauta cha cha cha. Ardaganas PRIVALO isvyti amerikosus is Turkijos.

taip

taip portretas
ir tai ko gero tuo suinteresuotas mosad o ka pakomentuos RTVi ?.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių