Turkijos prezidentas kitą mėnesį susitiks su ES vadovais

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) kitą mėnesį Bulgarijos Varnos mieste turi susitikti su Europos Sąjungos vadovais, antradienį pranešė pareigūnai, nurodydami, kad tai bus bandymas taisyti įtemptus santykius.

Susitikimas rengiamas įstrigus deryboms dėl Turkijos narystės ES, Ankarai tęsiant griežtas priemones po 2016 metų bandymo įvykdyti perversmą ir vykdant puolimą prieš kurdų kovotojus Sirijoje.

R. T. Erdoganas turi susitikti su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku , Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu) ir Bulgarijos premjeru Boiko Borisovu (Boiku Borisovu), kurio šalis šį pusmetį pirmininkauja blokui, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė D. Tusko atstovas Prebenas Aamannas (Prebenas Amanas).

Pasak jo, ši darbo vakarienė „planuojama kovo 26 dieną Varnoje, Bulgarijoje, (norint) aptarti ES ir Turkijos santykius, taip pat – regiono ir tarptautinius klausimus“.

D. Tuskas ir J.-C. Junckeris kvietime nurodė, kad tarp jų iškeltų klausimų bus teisinės valstybės principas Turkijoje – opus klausimas, dėl kurio Briuselis kritikavo R. T. Erdoganą.

Tarp regiono ir tarptautinių klausimų tikriausiai bus ES nerimą keliantis Turkijos puolimas Sirijoje.

Taip pat turi būti aptarta, kaip „pastūmėti į priekį mūsų santykius, remiantis abipuse pagarba ir bendrais interesais“, sakė D. Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių