Turkijos prezidentas „New York Times“ dienraščiui: žinokite savo vietą

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį apkaltino laikraštį „New York Times“, kad savo kritišku vedamuoju jis kišasi į Turkijos reikalus, ir susierzinęs pasiūlė JAV dienraščiui „žinoti savo vietą“.

Kylant ginčams dėl žiniasklaidos teisių Turkijoje prieš birželio 7 dienos parlamento rinkimus, R.T.Erdoganas praėjusią savaitę amerikiečių laikraštyje pasirodžiusį straipsnį pavadino „nemandagiu“ ir sakė, kad jame „tiesiogine žodžio prasme buvo duodami nurodymai Jungtinėms Valstijoms“.

„Jūs kaip laikraštis (New York Times) turite žinoti savo vietą“, – sakė prezidentas Stambule, o jo kalbą transliavo televizija.

„Rašydami tokius dalykus jūs kišatės į Turkijos reikalus. Išspausdindami šį vedamąjį jūs peržengėte laisvės ribas“, – kalbėjo jis.

Penktadienį „New York Times“ vedamajame „Virš Turkijos tamsūs debesys“ kritikuojamas dabartinis prezidentas R.T.Erdoganas, kuris kaltinamas susidorojimu su savo priešininkais prieš artėjančius rinkimus.

Straipsnyje rašoma apie R.T.Erdogano išpuolius prieš Turkijos žiniasklaidos konglomeratą „Dogan Media Group“, kuriam priklauso dienraštis „Hurriyet“, dėl to, kaip jis vertina buvusiam Egipto prezidentui Muhamedui Mursi (Muhamedui Musiui) skirtą mirties bausmę.

„Jungtinės Valstijos ir Turkijos kitos sąjungininkės NATO turėtų paraginti jį (Erdoganą) pasukti šalin iš šio pragaištingo tako“, – rašoma „New York Times“ vedamajame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių