Turkijos prezidentas pradeda naują turą po Afrikos šalis

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį pradėjo penkių dienų kelionę po vakarų Afrikos šalis, siekdamas dar labiau padidinti augančią savo šalies įtaką šiame žemyne.

Per šią ambicingą, jau ne pirmą kelionę į Afriką Turkijos lyderis numatė aplankyti Alžyrą, Mauritaniją, Senegalą ir Malį.

Vos prieš du mėnesius R. T. Erdoganas pirmą kartą apsilankė Sudane ir ten susitiko su prezidentu Omaru al Bashiru (Omaru Baširu), nors jo Tarptautinis Baudžiamasis Teismas ieško dėl genocido ir karo nusikaltimų. Tuomet R. T. Erdoganas taip pat aplankė Tunisą ir Čadą.

Ankara nori pasinaudoti galimybe sustiprinti savo įtaką Afrikos šalyse, teikdama joms humanitarinę pagalbą, gerindama susisiekimo sistemą ir siūlydama statybos ekspertų paslaugas.

„Su kiekviena diena mūsų bendradarbiavimas stiprėja tokios srityse kaip turizmas, kultūra, prekyba, gynyba ir švietimas. Su Dievo valia mes jį stiprinsime ir ateityje“, - sakė Turkijos lyderis žurnalistams prieš išvykdamas į Alžyrą.

Afrikoje šiuo metu Turkija yra atidariusi 41 ambasadą, nors 2009 metais jų buvo tik 12. Ilgainiui Ankara norėtų įsteigti savo  diplomatines atstovybes visose 54 žemyno šalyse, praneša valstybinė žiniasklaida.

Nacionalinės oro linijos „Turkish Airlines“ taip pat išplėtė savo skrydžių Afrikoje tinklą ir skraido į 52 Afrikos miestus - nuo Akros iki Johanesburgo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių