Turkijos prezidentas: V. Putinas gali nusigręžti nuo Sirijos lyderio

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas keičia nuomonę dėl Kremliaus visapusiškos paramos Sirijos lyderiui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) ir ateityje gali nuo jo nusigręžti, pareiškė Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas).

Paklaustas, ar pavyktų V.Putiną įtikinti daugiau neberemti B.al Assado, R.T.Erdoganas sakė, per dvišalį susitikimą Azerbaidžano sostinėje Baku birželį ir vėliau vykusias derybas telefonu jis įsitikino, kad jo kolega iš Rusijos yra „labiau pozityvus“.

„Putino dabartinis požiūris į Siriją labiau teikia vilčių nei anksčiau“, - sakė Turkijos prezidentas grupei žurnalistų savo lėktuve, kuriuo grįžo po kelionės Azijoje.

„Jis nebesilaiko nuomonės, kad Rusija rems al Assadą iki galo. Manau, jis gali nusigręžti nuo al Assado“, - sakė R.T.Erdoganas, kurį pirmadienį cituoja dienraštis „Sabah“.

Turkija ir Rusija dėl krizės Sirijoje priklauso priešingoms stovykloms. Ankara yra viena griežčiausių B.al Assado kritikių, o Maskva – viena iš nedaugelio likusių jo sąjungininkių.  

V.Putinas ir R.T.Erdoganas pastarąjį kartą buvo susitikę birželio 13 dieną Azerbaidžano sostinėje vykusių Europos žaidynių kuluaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių