Turtuoliai Britanijoje už konfidencialumą pasirengę pakloti 220 tūkst. svarų kasmet

  • Teksto dydis:

Turtingi užsieniečiai Didžiojoje Britanijoje už nekilnojamąjį turtą, kurio vertė viršija 20 mln. svarų, sutinka mokėti maždaug 220 tūkst. svarų (267,5 tūkst. JAV dolerių) metinį mokestį, kad tik jiems nereikėtų atskleisti tikrojo šios nuosavybės savininko tapatybės, rašo britų laikraštis "The Guardian".

2013 metais Didžiosios Britanijos vyriausybė apmokestino namus, kurių registruoti savininkai yra "ne fiziniai asmenys", siekdama turtingus šios nuosavybės savininkus įtikinti nesidangstyti svetimais vardais.

Tačiau Didžiosios Britanijos mokesčių ir muitų departamento atstovai pažymi, kad savininkai yra linkę sumokėti tokią nemažą sumą, kad tik galėtų neregistruoti nuosavybės savo tikraisiais vardais.

"Žmonėms, turintiems namus, kurių vertė siekia 20 mln. svarų, metinis 220 tūkst. svarų mokestis nėra tokia jau didelė kaina už konfidencialumą", - pareiškė apskaitos įmonės "HW Fisher" partneris Jamie Morrisonas (Džeimis Morisonas).

"Eiliniams piliečiams tai sunku suprasti, tačiau tiems, kas atvyksta į Didžiąją Britaniją, visų pirma iš tam tikrų šalių, bene svarbiausia yra nuslėpti duomenis apie savo turtą", - pažymėjo konsultacijų įmonės "London Central Portfolio" vadovė Naomi Heaton (Naomi Hyton).

Jos Didenybės mokesčių ir muitų departamento (angl. "HM Revenue and Customs") duomenimis, 2016 metais ofšorinėms įmonėms arba kitiems "ne fiziniams" asmenims Didžiojoje Britanijoje priklausė 210 nekilnojamojo turto objektų, kurių kiekvieno vertė viršijo 20 mln. svarų. Nuo 2013 metų šis skaičius sumažėjo vos 5 procentais.

Šių objektų sąraše yra ir brangiausias šalyje namas "Hanover Lodge", kurį 2012 metais iš lordo Bagrio už 120 mln. svarų įsigijo Gibraltare registruota įmonė "Green Palace Gardens". Žiniasklaidos duomenimis, ši įmonė priklauso Rusijos milijardieriui Andrejui Gončarenkai.


Šiame straipsnyje: turtasBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių