TVF ragina E. Macroną pasinaudoti ekonomikos pakilimu ir įgyvendinti reformas

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas turėtų pasinaudoti augančios ekonomikos suteikta idealia galimybe įgyvendinti savo siūlomas reformas, pirmadienį teigė Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Praėjusią gegužę išrinktas E. Macronas po kelių mėnesių pertvarkė Prancūzijos darbo kodeksą ir kapitalo apmokestinimo sistemą.

Pirmuosius jo žingsnius sveikino investuotojai, bet jo populiarumas tarp prancūzų nukentėjo. Pastaruoju metu sulėtinus darbo tempus, E. Macrono reitingai šiek tiek atsigavo.

„Akivaizdu, kad šalyje yra jo politikos kritikų, todėl E. Macronas savo kelyje gali susidurti su kliūtimis“, - sakė TVF vyriausiasis ekonomistas Maurice'as Obstfeldas.

„Be abejo, kad prezidentui būtų naudinga, jei pirmieji reformų vaisiai pasimatytų anksti“, - pridėjo jis.

E. Macrono valdžios artimiausiu metu laukia nelengvos derybos su profesinėmis sąjungomis bei darbdaviais dėl pašalpų sistemos ir profesinių mokymų.

M. Obstfeldas taip pat teigė, kad dabar puikus metas Prancūzijoje mažinti viešojo sektoriaus išlaidas, kurios yra vienos didžiausių pasaulyje, nes šaliai esant ekonominio pakilimo stadijoje, tikimybė, jog valdžios diržų suveržimas sulėtins tempą, yra mažesnė.

Kitas TVF ekonomistas Romainas Duvalis pažymi, kad dabar E. Macronas turi idealią progą įgyvendinti jautresnes reformas, ypač darbo rinkoje, nes įmonės samdo daugiau žmonių tada, kai ekonomikos augimas yra stiprus.


Šiame straipsnyje: TVFEmmanuelis Macronasreformos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių