Ukraina: per mėnesį Rusija sunaikino 270 tūkst. tonų grūdų

  • Teksto dydis:

Ukraina trečiadienį pareiškė, kad dėl Rusijos smūgių jos jūrų ir upių uostams per mėnesį buvo sunaikinta 270 tūkst. tonų grūdų.

„Rusija sistemingai smogia į grūdų talpyklas ir sandėlius, kad sustabdytų žemės ūkio produktų eksportą“, – socialiniuose tinkluose pareiškė Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas.

„Per mėnesį trukusius išpuolius prieš uostus iš viso sunaikinta 270 tūkst. tonų grūdų“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, vien po praėjusią naktį įvykdyto išpuolio Izmailo uosto eksporto pajėgumai sumažėjo 15 proc., o Reni uostas neteko 35 tūkst. tonų grūdų.

„Tai jau aštuntas išpuolis prieš uostų infrastruktūrą nuo tada, kai Rusija pasitraukė iš (susitarimo dėl grūdų)“, – pridūrė O. Kubrakovas.

Praėjusį mėnesį pasitraukusi iš grūdų sandorio, pagal kurį Kyjivas galėjo eksportuoti grūdus Juodąja jūra, Maskva ne kartą atakavo Juodosios jūros ir Dunojaus uostų infrastruktūrą Ukrainoje.

Susitarimas leido iš Ukrainos uostų išvežti apie 33 mln. tonų grūdų ir sumažino nuogąstavimus dėl maisto trūkumo pažeidžiamose šalyse.

Rusijai pasitraukus iš susitarimo, abi šalys įspėjo, kad prie uostų artėjantys laivai gali būti palaikyti kariniais taikiniais, todėl saugi laivyba šiame regione iš esmės nutrūko.

Praėjusią savaitę į Stambulą iš Ukrainos atvyko pirmasis civilinis krovininis laivas, kuris per Juodąją jūrą plaukė nepaisydamas Rusijos blokados.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeišpuoliaisunaikinti grūdai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių