Ukraina penkerius metus neįsileis V. Putinui simpatizuojančio aktoriaus G. Depardieu

  • Teksto dydis:

Ukraina antradienį paskelbė sankcijas Prancūzijos kino grandui ir naujai iškeptam Rusijos piliečiui Gerard'ui Depardieu (Žerarui Depardjė), akivaizdžiai reaguodama į jo numanomą atsisakymą pripažinti Kijevo suverenumą.

Ukrainos nacionalinio saugumo tarnybos (SBU) atstovė sakė, kad 66 metų aktoriui šią savaitę buvo penkeriems metams uždrausta atvykti į šalį.

Šio sprendimo priežasčių ji nesutiko atskleisti.

Tačiau Ukrainos kultūros ministerija anksčiau įvardijo G.Depardieu ir kitas Rusijai palankias tarptautines kino žvaigždes grėsme nacionaliniam saugumui, kurių filmus reikėtų uždrausti.

G.Depardieu sukėlė įtūžį Kijevo naujajai provakarietiškai vyriausybei savo glaudžia draugyste su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir pareiškimais, kuriais esą neigia nepriklausomos Ukrainos egzistavimą.

Praeitais metais per vieną kino festivalį Latvijoje G.Depardieu pareiškė: „Myliu Rusiją ir Ukrainą, kuri yra Rusijos dalis.“

G.Depardieu niekada neneigė savo komentarų ir palaikė šiltus ryšius su V.Putinu, kuris anksčiau rėmė korumpuotą Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių, nuverstą per praeitais metais vykusius proeuropietiškus Maidano protestus.

Pripažinimą pelnęs, bet prieštaringai vertinamas prancūzų aktorius išvyko iš savo tėvynės, protestuodamas dėl pasiūlyto drakoniško mokesčio turtingiausiems šalies piliečiams, o 2013 metų sausį V.Putinas jam asmeniškai įteikė Rusijos pasą.

G.Depardieu filmai dešimtmečius buvo populiarūs buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose. Jis išlieka gerai žinomas Ukrainoje, nors Vakarų šalyse šio aktoriaus populiarumas išblėso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių